Draško Ilić: Imamo prednost, ali put do Premijer lige je dug i izazovan

Prvi čovjek Krupe optimista uoči finiša sezone

Draško Ilić: Imamo prednost, ali put do Premijer lige je dug i izazovan · Intervju

A. Beganović

Fudbalski klub Krupa je na korak do povratka u društvo najboljih bosanskohercegovačkih klubova. Krupa ima devet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, a ukoliko ekipa iz Kanjona Tijesno izbori plasman u elitu, ovaj put svoje mjsto neće prepuštati nekom drugom.

U vikendu iza nas odigrani su susreti 26. kola Prve lige Republike Srspke u kojem nijedna od ekipa iz vrha tabele nije ostvarila pobjede, dok su danas na rasporedu mečevi 27. kola, a derbi igraju Laktaši i Krupa.

Vodeća Krupa u prošlom kolu je poražena na gostovanju kod Slavije (3:1), drugoplasirani Laktaši su "položili oružje" u duelu sa Kozarom (2:1), dok je Zvijezda "prosula" bodove u domaćem susretu sa Ljubićem (1:1). Ovakav razvoj događaja najviše odgovara ekipi iz Kanjona Tijesno, Krupi, koja je zadržala devet bodova prednosti u odnosu na Laktaša, te 11 u odnosu na Zvijezdu 09, a broj kola do kraja prvenstva je smanjen na osam.

Dakle, osam kola prije kraja prvenstva, Krupa, ima velikih devet bodova prednosti, no i malo teži raspored od svojih konkurenata, koji još uvijek nisu odustali od borbe za ulazak u elitni rang bosanskohercegovačkog fudbala.

Svjesni su u Kanjonu Tijesno da još ništa nije gotovo, no u isto vrijeme vjeruju stručnom štabu na čelu sa mladim bosanskohercegovačkim stručnjakom Vladimirom Ilićem i njegovim izabranicima.

"Osam kola do kraj i devet bodova prednosti. Čini se da je prednost nedostižna, ali u igri su još 24 boda tako da je put do Premijer lige dug i izazovan. Imamo niz teških utakmica, ali vjerujemo u naš stručni štab na čijem čelu se nalazi Vladimir Ilić koji je u protekle dvije godine proglašen za najboljeg trenera Republike Srspke, kao i u njegove izabranike", istakao je predsjednik Krupe, Draško Ilić.

Oglasi

Krupa je i u protekle dvije sezone na terenu osigirala nastup u Premijer ligi, no odlučili su u klubu da je zbog teške situacije u cjelokupnom društvu, pogotovo nakon pandemije, za klub bolje igrati u takmičenju koje iziskuje manje troškova.

"Niko na svijetu nije ostao imun na tu pošast, pa tako ni Krupa. Pandemija nas je zaustavila, odnosno usporila je razvoj našeg kluba, no polako ali sigurno se vraćamo na staze uspjeha. Vjerujem da ćemo biti prvi i u narednoj sezoni igrati u Premijer ligi", govori Ilić.

Ipak, s obzirom da u preotekle dvije godine nisu se takmičili u elitnom rangu, iako su to igrama na terenu izborili, javnost se pita da li se isti scenarij može ponovo očekivti.

"Spremni smo da se takmičimo u Premijer ligi. Naravno, ukoliko to izborimo na terenu, a kao što sam već rekao, na dobrom smo putu i svi u klubu vjerujemo da ćemo se ponovo na kraju sezone radovati. Osim na terenu, veliku borbu, da tako kažem, vodi i administracija kluba. Zahvalio bih se ovim putem i Borcu, odnosno čelnicima kluba, koji su imali sluha prema nama, pa smo u procesu licenciranja Gradski stadion u Banjoj Luci naveli kao rezervni za domaće utakmice. Zahvalio bih se i gradskoj upravi, te Vladi RS od kojih imamo podršku", ističe prvi čovjek Krupe.

U Kanjonu Tijesno su svjesni, a u krajnjem slučaju, to su i osjetili, da je kvalitet u Premijer ligi mnogo veći nego u prvoligaškom društvu, pa polako razmišljaju i o pojačanjima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Vidite, mi smo igrali Premijer ligu i znamo šta nam donosi to takmičenje. Mislim da imamo odličnu skupinu igrača. Uglavnom se tu radi o mladim momcima koji zahvaljujući kvalitetnom radu sa našom strukom, iz dana u dan sve više napreduju. No, razmišljamo i o pojačanjima jer ćemo sasvim sigurno morati osnažiti igrački kadar ukoliko se plasiramo u Premijer ligu i ukoliko hoćemo da budemo neki faktor u elitnom rangu. Ambiciozna smo sredina, odgovorni ljudi i uređen klub, što smo pokazali u prošlosti. Mislim da sam s ovim mnogo toga rekao", zaključio je prvi čovjek Krupe.

Podsjetimo, osam kola prije kraja, Krupa se nalazi na čelu tabele sa 65 bodova, Laktaši su drugoplasirani sa 56 bodova, dok je Zvijezda 09 na trećem mjestu sa 54 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi