"Dres Veleža je odgovornost, a navijači su nam snaga i motivacija!"

Prvotimac Veleža Samir Zeljković za SportSport.ba

"Dres Veleža je odgovornost, a navijači su nam snaga i motivacija!" · Intervju

S. Mlaćo

Neizostavan kotačić u timu Feđe Dudića svakako je mladi Samir Zeljković.

Zeljković sjajno odrađuje svoj posao na sredini terena, često i u zadnjoj liniji, a Velež je nakon lošeg startao osvojio jedanaest bodova i plovi ka sredini tabele.

U srijedu je u Mostaru pao FK Tuzla City (2:1), a Zeljković je pružio još jednu kvalitetnu partiju.

"Zasigurno velika pobjeda našeg tima. Od samog početka kontinuirano smo davali maksimum i vjerovali u našu pobjedu. Uz angažovanost i uigranost koju smo pokazali u srijedu vjerujem da možemo parirati svakom protivniku bez obzira na njegovu jačinu", kaže Zeljković na početku razgovora za SportSport.ba.

Nakon nove pobjede u Mostaru lakše diše.

"Nismo baš najbolje startali na početku sezone. Pored toga, ni sreća nije bila na našoj strani. Ali mislim da sada polako napredujemo ka cilju, a to je da opravdamo zasluženo mjesto u Premijer ligi".

Feđa Dudić je 'probudio' Rođene, te se njegov dolazak na klupu definitivno već sada možemo reći pokazao kao pravi potez.

"Dolaskom novog trenera zasigurno se desila pozitivna promjena u našoj ekipi. Rezultat toga možemo vidjeti u dobroj igri i pozitivnim rezultatima. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i u nastavku prvenstva".

Navijači su Veležov 12-ti igrač. Crvena armija je uz svoje ljubimce na svakoj utakmici, te definitivno na stadionu Rođeni nije lako Veležovima rivalima u vatrenoj atmosferi.

"Nositi dres Veleža je velika odgovornost, a prije svega čast. Ipak je to klub sa ogromnom tradicijom. Kao što ste rekli, navijači su naš 12-ti igrač i to nam zasigurno daje veliku snagu i motivaciju. Ovim putem želio bih da im se zahvalim i pozovem da nas u što većem broju podrže i u Banja Luci".

Nemaju Rođeni vremena za slavlje ni bilo kakvu euforiju. Već u nedjelju gostuju banjalučkom Borcu.

"Veoma ubrzan tempo i teška utakmica ispred nas. Radi se o jednoj kvalitetnoj ekipi sa sjajnim igračima, ali u svakom slučaju dati ćemo svoj maksimum i pokušati nastaviti pozitivni niz".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Debitant je u premijerligaškom društvu, ali to se ne osjeti u njegovoj igri. Na svakom meču daje maksimum, što cijene navijači, ali i trener Dudić.

"S obzirom da mi je ovo prva sezona u Premijer ligi naravno da mogu biti zadovoljan. Prostora za napredak uvijek ima i trebam težiti ka tome da u narednim utakmica pružam što bolje partije", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba prvotimac FK Velež Samir Zeljković.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Federalci
2 9
starmac
Tako je SAMIRE.Samo jako i nebojte se.RODENI su uz vas.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi