Rođeni došli na svoje: Takav je i njegov Velež, a takav nam je i trebao!

Navijači zadovoljni, Dudić osvojio simpatije navijača

Rođeni došli na svoje: Takav je i njegov Velež, a takav nam je i trebao!

Samir Mlaćo

U Mostaru je u srijedu pao i hit prvenstva FK Tuzla City (2:1)

Nizali su izabranici Milenka Bošnjakovića pobjedu za pobjedom, savladali čak i FK Sarajevo, no u Mostaru su morali da polože oružje.

Mogao je Velež u prvom dijelu riješiti sve, ali nije, pa je Ubiparip kaznio brojne promašaje. Nisu se predavali Rođeni, a ključni potez meča svakako je napravio Feđa Dudić, trener Mostaraca koji je nakon meča u svlačionici bio junak.

Dudić je izveo kapitena Zvonića, a uveo Behrama, da bi se na mjesto Zvonića vratio Samira Zeljkovića koji igra u životnoj formi. Samo šest minuta kasnije Brandao je pogodio za 1:1, a onda vrlo brzo za potpuni preokret i pravo ludilo na stadionu Rođeni.

Mladi stručnjak dobio je i ovacije navijača, a navijači Veleža okupljeni na stranici crvenahronika.com donose tekst pod naslovom: Preokret protiv Građana... ili kako je Feđa postao naš.

"Velež je uspio, uspio je i Feđa Dudić, Rođeni su opet na pravom kolosijeku, a ne u slijepoj ulici.

Smjena trenera je dala svoj rezultat, Dudić se pokazao kao radan, znalac i neko ko može opravdati povjerenje, a ekipa je počela igrati kao tim. Sve izgleda bolje nego smo se i mogli nadati nakon prva tri kola i razočarenja koja je zavladalo u onom dijelu Hercegovine koja diše u ritmu crvene boje.

Feđa Dudić zna ono što treba da zna i veliki je radnik, ozbiljan i predan. Takav je i njegov Velež, a takav je trener i Veležu trebao. Svaka ekipa slika je svog trenera na terenu, Feđin Velež bit će radan, ozbiljan i predan. Nastojat će maksimizirati svoje vrline, minimizirati mane i poginuti na terenu.

Dudićev Velež igra fleksibilan blok 4-4-2/4-3-3 u odbrani, izađe dovoljno visoko da oteža prenos lopte protivnika u drugu fazu napada, a opet da tromije igrače u svojoj zadnjoj liniji ne optereti prevelikim bezdanom između njih i Bobića. Trebat će tu još dosta uigravanja, ali ekipa igra ono što trener traži od njih i vjeruju mu. Ta se vjera posebno očituje u vraćanju iz rezultatskog minusa, a City je to potvrdio", stoji u sjajnoj rezimeu utakmice koji sa uživanjem čitaju navijači Veleža.

Ističu da je život ponovo lijep u crvenom dresu.

"Rođeni napadaju tako što se opterećenje usmjerava na lijevo krilo na koje se izvlači Nusmir Fajić. Fajić nije krilni igrač, ali svojom staturom i kontrolom lopte fizički inferiornijeg beka, a svaki je takav, dovede u velike probleme. Brandao odlično sarađuje s njim, a Brazilac je valjda već drugu sezonu najkonstantniji naš igrač.

Vezni red je danas protiv Cityja odigrao odlično, ali će pred tim momcima bidi najveći upitnik i dalje. Riba smrdi od glave, a fudbalska ekipa igra od veznog reda. Dudić je tu neke momke podigao, neke nove otkrio, a nekima naznačio da Premijer liga zahtjeva nivo više od onoga što oni mogu ponuditi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zadnja linija je s Manevom dobila stabilnost i klasu više. Makedonac u kombinaciji sa Zeljkovićem mogao bi činiti odličan stoperski tandem, moderan i moćan, da stoje i na centru, onako kako Dudić sanja. Drugi dio protiv Cityja to je i pokazao.

Velež je kliknuo, igrači su reagovali, trener vidi da je uspio u ciljevima na kratki rok, uprava da je pogodila, navijači su opet u euforiji. Ponovo je život lijep u crvenom dresu".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulwyf
Jadni vi kad vam je Fedja po mjeri
1 11
tuzlaak
Nek ste dobili Slogu... draze mi jr da Zeljo osvoji nego oni...
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi