Osipa se Galatasaray! "Ovo je moja posljednja sezona u ovom klubu"
Dries Mertens potvrdio da na kraju sezone napušta Galatu.

Belgijanac diže sidro

Osipa se Galatasaray! "Ovo je moja posljednja sezona u ovom klubu"

Eldar Ganibegović

Galatasaray se ove sezone bori za četiri trofeja. No, već sada je poznato da će jedan važan igrač na ljeto otići iz kluba.

Zajedno s Fenerbahčeom Galatasaray se ove sezone bori za titulu prvaka Turske. Ova dva tima će igrati i finale Superkupa Turske, a čini se da je poznat i datum odigravanja tog meča koji je prvobitno trebao biti igran u decembru 2023. u Saudijskoj Arabiji.

Osim toga, oba tima su se plasirala u četvrtfinale Kupa Turske. Galatasaray se bori i za evropski trofej, s obzirom na to da je iz Lige prvaka takmičenje nastavio u Evropskoj ligi.

Ma kako da se završi sezona, određeni igrači će napustiti klub. Sada je to zvanično potvrdio belgijski fudbaler, Dries Mertens.

"Ne, ovo je moja posljednja sezona u Galatasarayju", odgovorio je Mertens na pitanje planira li i naredne sezone igrati u redovima turskog velikana.

Oglasi

Do sada je Mertens ove sezone upisao 34 nastupa za Galatu u svim takmičenjima. Ima po šest golova i asistencija.

Podsjetimo, u redove ovog tima stigao je 2022. godine iz Napolija. Prethodno je igrao za PSV, Utrecht, AGOVV, Gent i Eendracht Aast.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za reprezentaciju Belgije je upisao 109 nastupa na kojima je postigao 21 pogodak. Ima i četiri nastupa za U17 tim.

Galatasaray će napustiti kao slobodan igrač. Ugovor mu ističe na kraju ove sezone i vidjet ćemo da li će i gdje nastaviti karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi