Prelazni rok završen, a Old Trafford uzdrmala ponuda iz Turske: Džeko i društvo mogu odahnuti!

Eriksen na meti turskog velikana

Prelazni rok završen, a Old Trafford uzdrmala ponuda iz Turske: Džeko i društvo mogu odahnuti!

Endin Čaušević

Iako je u najjačim evropskim ligama prošle sedmice završen januarski prelazni rok prethodnih dana pisalo se da bi danski reprezentativac Christian Eriksen u iznenađujućem transferu bi mogao napustiti Manchester United u narednim danima.

Prvog dana februara u najjačim evropskim ligama završen je zimski prelazni rok i činilo se da do ljeta više neće biti iznenađujućih poteza i transfera, ali smo se prevarili.

Prelazni rok otvoren je još uvijek u pojedinim ligama u Evropi, a to se odnosi i na Tursku gdje se zavjesa na transfere u zimskom periodu spušta za dva dana.

Turski klubovi ove zime bili su itekako aktivni na tržištu, a to se posebno odnosi na Fenerbahče i Galatasaray koji su napravili nekoliko sjajnih transfera kako ulaznih tako i izlaznih.

Iako se prelazni rok završava za dva dana čini se da ćemo na samom kraju vidjeti najzvučniji transfer u Turskoj i to u režiji Galatasarayja.

Oglasi

Naime, mediji u Turskoj i Engleskoj danima već pišu da je Galatasaray na korak od transfera Christiana Eriksena koji u Istanbul gotovo sigurno stiže iz Manchester Uniteda.

Eriksen ima na Old Traffordu ugovor do ljeta 2025. godine, no navodno Danac je dobio itekako primamljivu ponudu iz Galatasarayja, a i u Manchester Unitedu bili su zadovoljni novcem koji Galata nudi.

Međutim, prema posljednjim informacijama engleskih medija Eriksen je odbio mogućnost da ide u Galatasaray u zadnjem trenutku jer ni sam nije očekivao da bi ove zime mogao promijeniti klub.

Iako je Galata ponudila izdašnu ponudu na kraju je Eriksen to odbio i poručio da želi ostati u Unitedu do kraja sezone, te da mu nije namjera da mijenja tako neočekivano klub i ide u ligu gdje ranije nije igrao.

Oglasi

U Galatasarayju su vjerovali da je ponuda koju su dali Eriksenu dovoljna da danski veznjak pristane, no nakon što je razmislio o svemu odlučio je da je za njega ipak najbolje da ostane u Manchester Unitedu.

No, Eriksen nije isključio mogućnost da na kraju sezone ide put Istanbula i ostavio je otvorena vrata Galatasaryju i za ljetni prelazni rok.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno da su to dobre vijesti i za Fenerbahče jer bi dolazak Eriksena sigurno bio ogromno pojačanje za njihovog ljutog rivala s kojim se žestoko bore za titulu prvaka Turske.

Eriksen je odlučio da odbije ponudu Galatasarayja zbog čega Edin Džeko i društvo mogu odahnuti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi