Edina Džeku i Radeta Krunića odmah nakon baraža očekuje najveća utakmica otkako su u Fenerbahčeu!
Poznat je datum odigravanja finala turskog Superkupa - 29. mart.

Finale Superkupa

Edina Džeku i Radeta Krunića odmah nakon baraža očekuje najveća utakmica otkako su u Fenerbahčeu!

Eldar Ganibegović

Baraž za EURO 2024. godine na programu je u martu. Odmah nakon njega Edina Džeku i Radeta Krunića očekuje najveća utakmica otkako su članovi Fenerbahčea.

Koncem 2023. godine u Saudijskoj Arabiji trebalo se igrati finale turskog Superkupa. Međutim, utakmica je odgođena zbog političkih tenzija.

Utakmica još uvijek nije odigrana, a čini se da je poznat novi datum. Mogla bi se igrati 29. marta.

Turski novinar Ovunc Ozdem je objavio ovu informaciju, ali zvanične potvrde od FS Turske još uvijek nema.

Inače, još nije poznato mjesto odigravanja utakmice. Razmišlja se o Samsunu i Gaziantepu.

Za Edina Džeku ta utakmica je šansa za osvajanje prvog trofeja u dresu Fenerbahčea. Biti će mu to i drugi derbi protiv Galate.

Oglasi

Pitanje je da li će Rade Krunić moći nastupiti u ovoj utakmici, s obzirom na to da nije bio član Fenera kada se utakmica prvobitno trebala igrati.

Utakmica, dakle, dolazi tik nakon baraža za EURO. Naša selekcija 21. marta igra protiv Ukrajine, a onda pet dana kasnije potencijalno u finalu protiv Islanda ili Izraela.

Nadamo se da će Edin Džeko i Rade Krunić u najboljem mogućem raspoloženju dočekati finale Superkupa, odnosno nakon plasmana naše selekcije na EURO.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovome dodajmo da Fenerbahče ove sezone potencijalno može osvojiti čak četiri trofeja. Osim Superkupa, s Galatom su glavni konkurenti u ligi i u kupu Turske (danas su prošli u četvrtfinale), a prezimili su i u Konferencijskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi