Drinkwater pronašao novi klub!

Pojačao Aston Villu

Drinkwater pronašao novi klub! · Zvanično

Engleski veznjak Danny Drinkwater pronašao je novi klub. 

Podsjetimo, on je u prvom dijelu sezone nastupao za Burnley kao posuđeni igrač Chelseaja, ali se nije naigrao jer je upisao samo dva nastupa, odnosno 149 minuta fudbala.

Razlog je teška povreda članka zbog koje ga na terenu nije bilo neko vrijeme pa je dogovoren prekid posudbe u Burnleyju. Nakon nekoliko dana potrage Drinkwater je potpisao za Aston Villu u kojoj će ostati do ljeta.

"Danny je bio jedan od ključnih igrača kada je Leicester osvojio titulu te je nastupao za reprezentaciju tako da možemo reći da je vrlo iskusan fudbaler. On će odmah pojačati našu ekipu", kazao je za klupsku stranicu trener Ville Dean Smith.

Inače, Drinkwater neće imati pravo nastupa za Villu sutra navečer u susretu polufinala Carabao cupa protiv Leicestera jer je već u ovom takmičenju ove sezone nastupao za Burnley.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Priliku za debi morat će pričekati do vikenda kada Aston Villa igra na domaćem terenu protiv Manchester Cityja.

Inače, Aston Villa se trenutno nalazi na 17. pozicji sa samo bodom vše od opasne zone i do kraja šampionata vjerovatno će se boriti za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi