Camaj očekuje dobru atmosferu u Zenici: "Dolazimo po pobjedu"
Foto: FSCG

Reprezentativac Crne Gore

Camaj očekuje dobru atmosferu u Zenici: "Dolazimo po pobjedu" · Intervju

E. Ganibegović

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine koncem septembra čekaju preostale dvije utakmice u grupi 3 B divizije Lige nacija.

Za 11 dana, 23. septembra, u Zenici ćemo ugostiti selekciju Crne Gore, a tri dana kasnije čeka nas gostovanje u Bukureštu kod Rumunije.

Računinca je jasna, imamo sve u svojim rukama. Pobjedom protiv Crnogoraca kolo prije kraja bismo osigurali prvo mjestu u grupi, koje bi nam donijelo plasman u A diviziju i osiguran baraž za EURO.

Ipak, pitat će se nešto i Crnogorci koji u Zenicu također dolaze s jasnom računicom. Sa sedam bodova nalaze se bod ispod nas na tabeli i također imaju sve u svojim rukama dva kola prije kraja.

Uoči ove utakmice za SportSport.ba govorio je novopečeni reprezentativac Crne Gore, Driton Camaj, koji je za Hrabre sokolove debitovao u prethodnom reprezentativnom prozoru.

Radi se o fudbaleru mađarske Kisvarde koji je debi upisao 7. juna na gostovanju kod Finske (2:0), gdje je odigrao drugo poluvrijeme nakon što je zamijenio Fatosa Beqiraja.

Oglasi

Što se tiče utakmice u Zenici, Camaj očekuje tvrd meč:

"Očekujem jednu tvrdu utakmicu s dosta taktike. Ipak mislim da je najvažnija utakmica u grupi, očekujem zaista jednu fantastičnu atmosferu u Zenici. Dolazimo po pobjedu i nadam se da ćemo u tome uspjeti."

"Sitnice ili individualni kvalitet očekujem da će odlučiti utakmicu. Mislim da su ekipe i kvalitet podjednaki", rekao nam je.

"Zaista Bosna ima vrlo dobre igrače. Ne znam unutrašnje stvari u ekipi, ali imali su dosta prilika koje su mogli da iskoriste da odu na veliko takmičenje. Veliki respekt za komšije", poručio je Driton.

Oglasi

Camaj, koji je do sada u Mađarskoj ove sezone postigao pet golova i dodao tri asistencije, te je prvi strijelac lige, je u augustu mjesecu proglašen igračem mjeseca. Stoga, ima pravo nadati se i novoj šansi u reprezentaciji.

"Novi sam u reprezentaciji, ali dočekan sam zaista lijepo i osjećam se kao da sam dio reprezentacije već dugo. Kao što ste rekli, proglašen sam za igrača mjeseca u Mađarskoj u veoma teškoj konkurenciji što još više dobija na značaju. Debi u reprezentaciji sigurno neću nikad u životu zaboraviti jer sam to sanjao još kao dijete. Što se tiče toga hoću li li dobiti više prilike, to će odlučiti selektor. Ja sam spreman za svaki mogući izazov", kazao nam je 25-godišnji ofanzivac.

Inače, u Mađarskoj Camaj ima priliku igrati s dosta bh. fudbalera. Mešanović mu je saigrač, Kovačević, Ćivić, Bešić i Gojak igraju za prvaka Ferencvaros, tu su i Kodro, Beširović...

"Da, ima dosta Bosanaca u Mađarskoj. Uvijek iskoristimo priliku da se ispričamo prije i poslije utakmica. Lijepo je vidjeti naše ljude u inostranstvu. Igrači koji su u Ferencvarosu naravno da su cijenjeni i dobri i sigurno imaju dosta kvaliteta. Ferencvaros je ubjedljivo najbolja ekipa u državi, a i u Evropi su krenuli baš dobro. Svi su zaista cijenjeni, spomenuo bih i Mešanovića i Kodru koji su zaista vrlo dobri igrači."

Oglasi

O svom saigraču i bivšem fudbaleru Zrinjskog i Sarajeva, Jasminu Mešanoviću, imao je samo riječi hvale:

"Kad bih morao da biram je li bolji igrač ili momak teško da bih mogao odlučiti u čemu je bolji. Imamo odličnu saradnju i volio bih da bude dio reprezentacije jer on to stvarno zaslužuje."

Camaj je, dakle, najbolji strijelac OTP Bank lige trenutno, dok njegova Kisvarda drži drugo mjesto i u igri je za novi izlazak na evropsku scenu. O tituli je pored Ferencvarosa teško razmišljati.

"Ovo mi je najbolji period u karijeri što se tiče statistike i igara. Trudit ću se da nastavimo u ovom ritmu i ja i ekipa, mislim da imamo dovoljno kvaliteta za to", istakao je na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ne preostaje nam ništa drugo nego da Dritonu i reprezentativcima Crne Gore poželimo dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu, ali uz nadu da ćemo ostvariti prvu pobjedu u duelima protiv ove selekcije.

Podsjetimo, do sada smo s Crnom Gorom odigrali tri susreta i sva tri su završena bez pobjednika. Prijateljski mečevi 2018. na Bilinom polju i 2021. na Grbavici završeni su 0:0, dok smo 11. juna u Podgorici u Ligi nacija igrali 1:1. 

Top Komentari

789012455
Ja kontao kako prica da igra za boku ili river hahahaha naprijed BIH ! Samo jako!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi