Drogba bez dlake na jeziku progovorio o Chelseaju: Ne prepoznajem svoj klub, on nije isti

Zbog svega što se događa u posljednje vrijeme

Drogba bez dlake na jeziku progovorio o Chelseaju: Ne prepoznajem svoj klub, on nije isti

Esmer Oštraković

Ekipa Chelseaja nastavila je svoju užasnu formu u ovoj sezoni, te su upisali novi poraz na svom terenu i eliminisani su od Real Madrida iz Lige prvaka

Tako ovu ekipu sledeće sezone nećemo gledati u Ligi prvaka, a razlog je taj što i u Premiershipu igraju jako loše i nalaze se tek na 11. mjestu.

Kada pogledate da je novi vlasnik Chelseaja u ekipu uložio skoro 700 miliona eura, nevjerovatno je da pružaju ovako loše partije.

Sve to teško je palo legendi Chelseaja, Didieru Drogbi, koji je za ovaj klub odigrao čak 381 utakmicu i postigao 164 gola.

Upravo Drogba je Chelseaju donio prvi naslov u ligi prvaka nakon što je bio siguran izvođač penala 2012. godine.

Svojim golovima pomogao je ovom klubu da osvoji i četiri naslova u Premiershipu, a sada je žestoko reagovao na sve što se dešava oko kluba.

Kritikovao je Drogba vlasnika kluba Todda Boehlyja, igru ekipe, te rezultate koje ostvaruju.

"Chelseaju nedostaje klasa koju su imali kada je tu bio Abramovič. Teško mi je gledati kako su se riješili nekih ljudi. Više ne prepoznajem svoj klub, on nije isti", rekao je Drogba, te je nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Novi je vlasnik i vizija je nova. Postoje igrači koji su iskusni, ali strategija je da se oslanja na mlade igrače. Ni treneru nije lako voditi tim u kojem je 30 igrača. Nedostaje im karizmatični lider, igrači koji preuzimaju odgovornsot", završio je Drogba.

Ostaje da vidimo da li će riječi legende barem malo uzdrmati igrače Chelseaja ili će nastaviti upisivati loše rezultate.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi