Bolje da se nije vraćao: Lampard je sinoć ušao u historiju i zauvijek će biti "luzer"

Nevjerovatan podatak

Bolje da se nije vraćao: Lampard je sinoć ušao u historiju i zauvijek će biti "luzer"

Esmer Oštraković

Ekipa Chelseaja uprkos dobrim prilikama koje je stvorila na utakmici protiv Real Madrida doživjela je novi poraz i tako je eliminisana iz Lige prvaka.

Malo ko je očekivao da će Chelsea pružiti dobru partiju i koliko toliko parirati Real Madridu, te je bila očekivana dosta laganija pobjeda gostiju iz Madrida.

Nakon što je sinoć upisao novi poraz, značilo je to da je Frank Lampard ušao u historiju Chelseaja, ali razlog mu se nikako neće dopasti.

Naime, Lampard je nakon poraza koji se desio sinoć postao prvi menadžer u historiji Chelseaja koja traje 118 godina koji je izgubio prve četiri utakmice.

Očekivalo se da će Chelsea zaigrati dosta bolje do kraja sezone nakon što je Lampard preuzeo sezonu, ali on je samo nastavio tamo gdje je Potter stao prije odlaska iz kluba.

Oglasi

Kad je riječ o utakmici prva velika prilika za Chelsea već u 11. minuti. Kante je promašio izgednu priliku, umjesto da loptu samo pospremi u mrežu, loše je reagovao i otišla je lopta u aut.

Real uzvraća u 21. minuti. Rodrygo je lijepo šutirao, no lopta pogađa stativu, ostalo je 0:0.

Drugo poluvrijeme kao i prvo šansom otvara Kante. Dobro je šutirao u 52. minuti nakon jedne odbijene lopte, ostalo je 0:0, a tri minute kasnije i Enzo Fernandez je probao udarac bez opasnosti po gol Courtoisa.

U jeku napada Chelsea u drugom poluvremenu, Real je došao do jedne kontre u 58. minuti. U završnici Vinicjus asistira Rodrygu koji rutinski pogađa za 0:1 i u tom trenutku je muk nastao na Stamford Bridgeu. Gledajući i trijumf u prvom meču od 2:0, Real je u tim trenucima imao velikih 3:0.

Chelsea se nije predavao bez obzira na veliku prednost Reala. U 65. minuti novi pokušaj Fernandeza, lopta odlazi preko gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, završni udarac Plavcima Real je zadao u 80. minuti, Rodrygo je postigao svoj drugi pogodak, a asistent je bio večeras vrlo dobri Valverde.

Do kraja je ostalo 0:2 i Real je sa ukupnih 4:0 izborio plasman u novo polufinale Lige prvaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi