Drogba: Lampard bi bio vrlo dobra opcija za Chelsea

Hvalio bivšeg saigrača

Drogba: Lampard bi bio vrlo dobra opcija za Chelsea

U posljednje vrijeme dosta se špekuliše o tome da će legendarni vezni fudbaler Chelseaja Frank Lampard preuzeti klupu ovog kluba nakon što sa iste od Maurizio Sarri.

Italijan bi navodno uskoro trebao sve dogovoriti sa Juventusom i vratiti se u Seriju A nakon samo jedne sezone na klupi Plavaca, a zamjena bi trebao biti 40-godišnji Lampard.

Ipak, postoji mnogo nedoumica oko toga da li je Lampard spreman za ovaj izazov obzirom da je do sada samo jednu sezonu vodio Derby County.

Jedan od onih koji nemaju dilemu kada je u pitanju spremnost Lamparda da preuzme klub je još jedna legenda - Didier Drogba.

"Mislim da je to vrlo dobra opcija za klub. Napravio je dobre stvari sa Derbyjem. Odveo je klub u finale play offa za plasman u Premiership i mislim da je on vrlo dobra opcija za naš klub", kaže Drogba pa se osvrće na priče da Lampard nema mnogo iskustva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Onda, on nikada neće biti spreman? Trebamo li čekati da uđe u 40-te ili 50-te? Ako on osjeća da je spreman, mislim da onda nije prerano".

Inače, Drogba i Lampard su skupa u Chelseaju igrali čak osam sezona i uspjeli su klubu da donesu Ligu prvaka 2012. godine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi