U nedostatku onih pravih, Ronaldu je stigla ponuda na koju se samo nasmijao

Ništa od povratka u Seriju A

U nedostatku onih pravih, Ronaldu je stigla ponuda na koju se samo nasmijao

E. Škorić

Cristiano Ronaldo (37) ovog je ljeta imao samo jednu ponudu, od Al-Hilala, ali ona mu se nije dopala, pa je ostao u Manchester Unitedu.

Ronaldo je inzistirao na odlasku iz Manchesterea, ali Erik ten Hag ga je želio zadržati. Na kraju je Portugalac ostao na Old Traffordu, iako je i dalje otvorena mogućnost da napusti klub, ako ništa u januaru ili na kraju sezone.

Ronaldov agent naporno radi kako bi mu pronašao tim, ali CR7 trenutno nema ponude na stolu. Ipak, napadač je nedavno dobio poziv za povratak u Seriju A, no ta ponuda je bila takva da se na nju samo nasmijao.

Naime, golman Marco Silvestri (31) označio je Ronalda u komentaru na Instagramu i pozvao ga da potpiše za Udinese, ekipu koja je trenutno u vrhu Serije A i igra iznad svih očekivanja na početku nove sezone.

Ronaldo je također označen na službenoj stranici kluba, ali svima je jasno da od njegovog transfera u redove tima iz Udina neće biti ništa.

Udinese se nakon prvih sedam kola Serije A nalazi na 3. mjestu sa samo bodom zaostatka za vodećim Napolijem. Ove sezone, formacija koju je pripremio Andrea Sottil pobijedila je ekipe kao što su Inter (3:1) ili Roma (4:0).

Oglasi

Iako ima 37 godina, Ronaldo ne odustaje od igranja na visokom nivou. Iako je aktivan od 2003. godine, čini se da namjerava igrati još nekoliko godina.

Cilj mu je je nastup na sljedećem Evropskom prvenstvu koje će se održati u Njemačkoj. Ronaldo će tada imati 39 godina.

"Bio je to dug put, ali želim reći da još nije gotov", rekao je CR, i dodao: "Još uvijek osjećam motivaciju, imam velike ambicije. U momčadi sam s mnogo mladih igrača s nevjerojatnom budućnošću. Pretpostavljam da i dalje želim biti dio reprezentacije i dostojno predstavljati Portugal na Svjetskom prvenstvu u Kataru i na Euru 2024", dodao je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na Mundijalu u Kataru Portugalci će igrati u grupi H protiv Gane, Urugvaja i Južne Koreje. Podsjećamo, Cristiano je s Portugalom osvojio Evropsko prvenstvo 2016. godine, kao i srebro na prvenstvu 2004. godine. Na SP-u je najdalje stigao do polufinala 2006. godine, gdje su Portugalci izgubili od Francuske 0:1. U utakmici za treće mjesto bolji su bili domaćini turnira Njemačka (1:3).

Za kraj dodajmo da je Ronaldo karijeru počeo u Sportingu, igrao potom za Manchester United, Real Madrid i Juventus, da bi se vratio prije dvije godine u Englesku.

Top Komentari

Klicko
Pa šta misliš penaldo da si za bolji klub hahahhahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi