Dron prekinuo utakmicu Armenije i Hrvatske

Politička poruka

Dron prekinuo utakmicu Armenije i Hrvatske

Midhat Šljivak

Hrvatska nakon prvog poluvremena vodi protiv Armenije u Jerevanu s 1:0, a pogodak je postigao Andrej Kramarić. Ovaj meč je u 35. minuti nakratko prekinut zbog drona sa zastavom koji je letio iznad stadiona.

Zanimljiv detalj desio se tokom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Armenije i Hrvatske u Jerevanu. Sudija Clement Turpin je u 35. minuti nakratko prekinuo utakmicu zbog onog što se dešavalo nad stadionom.

U jednom trenutku se iznad terena pojavio dron sa zastavom. Turpin je zbog sigurnosti odmah prekinuo susret.

Poznato je i o kakvoj zastavi se radi. Na dronu je bila zastava oblasti Nagorno-Karabakh ili kako je u Armeniji zovu Republuke Artsakh.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/Ashtarakcii/status/1701276562581074321[/twitter]

Ova teritorija međunarodno je priznata kao dio Azerbejdžana. To je dovelo i do ratnog sukoba između dvije države, pa se ovaj detalj može smatrati provokacijom za Azerbejdžan.

Domaći navijači su, očekivano, ovacijama pozdravili pojavu drona sa zastavom. Jasna je ovo politička poruka kojoj ipak nije mjesto na fudbalskim stadionima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Treba napomenuti da prekid utakmice nije dugo trajao. Dron sa zastavom je proletio nakon nekoliko sekundi i susret je nastavljen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi