Bh. golman u timu kola, saigrač mu poručuje: "Za mene je igrač utakmice, svjetska razina"

Upisali petu pobjedu u isto toliko kola

Bh. golman u timu kola, saigrač mu poručuje: "Za mene je igrač utakmice, svjetska razina"

S. Mlaćo
Bh. reprezentativni golman Nikola Vasilj dobio je nove pohvale nakon susreta 22. kola Druge Bundeslige, popularna Cvajte.

St. Pauli je u derbiju ugostio Hansu Rostock, te slavio 1:0.

Pred skoro 30.000 navijača u vatrenoj atmosferi Irvine je odlučio pobjednika, te je tako St. Pauli stigao do sedme pozicije.  Vasilj je ponovo bio na nivou, što potvrđuje i to da se našao u idealnom timu 22.kola.

Pored njega mjesto je zauzeo i jedini strijelac Irvine, inače reprezentativac Australije. U dresu Hanse igrao je bh. reprezentativac Haris Duljević, koji je zamijenjen na poluvremenu kada je šansu dobio Froling.

Zanimljivo da je Irvine nakon meča hvalio upravo Vasilja.

“Naš golman je posao odradio na svjetskoj razini. Za mene je bio igrač utakmice“, rekao je Irvine.

Der Eine köpft uns zum Sieg, der Andere hält ihn fest. 👏 Jackson #Irvine und Nikola #Vasilj stehen nach ihren guten Leistungen gegen die Kogge beide erstmals in der kicker Elf des Tages.

Posted by FC St. Pauli on Monday, February 27, 2023
Oglasi

Menadžer St.Paulija Fabian Hurzeler također je nizao pohvale za Vasilja, svjestan da je bh. golman upravo dao veliki doprinos u pet utakmica gdje je primio samo jedan pogodak, a četiri puta ostavio mrežu netaknutom.

Sam Vasilj je za kicker.de kazao da pun samopouzdanja i sretan zbog rezultata ekipe, ali i svojih partija.

"Održati gol netaknutim, uvijek je lijep osjećaj, za ekipu u cijelini, a posebno za golmana", rekao je Vasilj, koji će kako je selektor naše nogometne reprezentacije Faruk Hadžibegić najavio naći se na njegovom spisku za martovske akcije, zajedno sa Ibrahimom Šehićem i Kenanom Pirićem. Svakako da nas sviju može da raduje forma bh. golmana pred nove ispite koji očekuje Zmajeve.

Iz ovog kola vrijedi izdvojiti i duela Karlsruhera koji je savladao Regensburg. U stručnom štabu domaćina je nekadašnji bh. reprezentativac Zlatan Bajramović, dok Regensburg odavno vodi Mersad Selimbegović.

Regensburg je u veoma teškoj situaciji i mogao bi vrlo lako ispasti u treći rang.

Oglasi

Derbi su odigrali Darmastadt i HSV, a bilo je 1:1. Tako je i prednost Darmstadta ostala četiri boda.

U ostalim mečevima Fortuna je savladala Braunschweig sa 3:1, dok je istim rezultatom Kaiserslautern istim rezultatom savladao Greuther Furth.

Magdeburg je kao gost nadigrao Hannover 2:1, dok je Heindenheim slavio kao gost kod Arminie Bielefeld.

Kada je tabela u pitanju, Darmstadt je lider, ima četiri boda prednosti nad HSV-om, a Heindenheim ima 43 boda.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi