Domaćini na jugu nisu dali ni minimalne šanse gostima: U Livnu najubjedljivija pobjeda kola

Druga liga FBiH, 16. kolo

Domaćini na jugu nisu dali ni minimalne šanse gostima: U Livnu najubjedljivija pobjeda kola

Haris Zilić

Kompletirano je 16. kolo u Drugoj ligi FBiH-skupina jug, a gosti se nisu proslavili ovaj vikend jer su osvojili samo jedan bod, a to je bod koje je Kruševo osvojilo u Čapljini (1;1), što smo već pisali u subotu.

Nedjeljni program je obilježio derbi Klisa i Ljubuškog koji je Klisa dobio sa 2:1 i izdvojio se na vrhu tabele sa 32 boda, tri više od svog današnjeg rivala, tako da će biti velike borbe do kraja sezone za plasman u doigravanje za Prvu ligu FBiH.

Strijelci nisu bili pretežno raspucani, a na sedam mečeva vidjeli smo 14 golova, što je dva po meču, najmanji prosjek ovaj vikend u sve četiri grupe Druge lige FBiH.

Turbina je sa minmalnih 1:0 savladala Kamešnicu golom Harisa Zukića iz 20. minute utakmice, a HNK Stolac je također sa 1:0 bio bolji od HNK Rama, strijelac za Stočane bio je Robert Stanković u 71. minuti susreta.

Najubljediviji u ovom kolu bili su fudbaleri Troglava koji suna svom terneu u Livnu sa 3:0 savladali Višiće. Golove za Troglav postigli su Banović, Perković i Karadža.

Oglasi

Lider u Drugoj ligi FBiH skupina jug je FK Klisa sa 32, boda prati ga NK Ljubuški, HNK Kruševo ima 28, NK Troglav 1918 i HNK brotnjo po 27 bodova, a upravo je Brotnjo bilo slobodno u ovom kolu.

Na začelju tabele su HNK Rama sa 15 bodova, HNK Grud eimau 14, NK Kamešnica osam, a fenejraš je HNK Čapljina sa sedam osvojenih bodova.

Druga liga FBiH - sklupina jug, 16. kolo, rezultati:

Turbina - Kamešnica 1:0

Oglasi

Stolac - Rama 1:0

Grude - Neum 2:0

Klis - Ljubuški 2:1

Čapljina - Kruševo 1:1

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Troglav 1918 - Višići 3.0

Međugorje - Sloga 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi