Fudbalski praznik u Buturović polju: Klis slavio u derbiju juga i preuzeo vrh tabele

Savladali Ljubuški

Fudbalski praznik u Buturović polju: Klis slavio u derbiju juga i preuzeo vrh tabele

H. Zilić

Derbi Druge lige FBiH skupina jug odigran je danas u Buturović polju u sjajnoj atmosferi na stadionu "Seid Padalović" gdje su tribine bile ispunjene skoro do posljednjeg mjesta. Domaći Klis je dočekao Ljubuški i slavio rezultatom 2:1.

Bio je to duel dvije prvoplasirane ekipe, a nakon ovog meča Klis se izdvojio na prvom mjestu tabele sa 32 boda, tri više od Ljubuškog i imaju finu situaciju do kraja sezone da probaju ponovo da se plasiraju u doigravanje za ulazak u Prvu ligu FBiH u kojem igraju četiri prvaka i četiri grupe Druge lige FBiH (jug, sjever, zapad, centar).

Susret u Buturović polju danas je sjajno poočeo za domaćine. U petoj minuti Aid Kudrca pogađa za 1:0, a ovo je bila posebna utakmica za strijelca prvog gola.

Naime, Aid Kudra se danas oprostio od FK Klis i svoj životni put nastavlja van granica Bosne i Hercegovine. Riječ je o jednom od najboljih igrača Klisa koji se tako na najbolji mogućio način oprostio od svog kluba.

Ljubuški se brzo vratio u meč. U 11. minuti Antonio Čuljak je poravnao na 1:1.

Fenomenalno prvo poluvrijeme je nastavljeno, a erupcija oduševljenja na tribinama stadiona u Buturović polju desila se u 26. minuti kada Mirnes Jahić pogađa za 2:1.

Oglasi

Nakon drugog gola Klisa malo ko je mogao pomisliti da će 2:1 biti konačan rezutlat utakmice. Do kraja tvrda, borbena utakmica, bilo je prilika pred oba gola, ali ostalo je 2:1.

Velika i vrijedna pobjeda izabranika trenera Nedima Kudre koji nastavlja borbu za prvo mjesto sa Ljubuškim i Kruševom, a blizu je i ekipa Brotnja.

Druga liga FBiH -jug, 16. kolo:

FK Klis - NK Ljubuški 2:1 (Kudra 5', Jahić 26'/Čuljak 11')

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

FK KLIS: Kozić, B., Kozić A., Šehić, Ovnović, Vila, Kudra, Hebibović, Jahić, Makan, Mujak, Graho.

NK LJUBUŠKI: Maslać, Vištica, Mucić, Brkić, Puljić, Čuljak M., Granić, Čuljak A., Puljić, Bebek, Vasilj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi