Višići slavili u Međugorju, Ljubuški u Čapljini stigao do jesenje titule

Druga liga FBiH - jug

Višići slavili u Međugorju, Ljubuški u Čapljini stigao do jesenje titule

H. Zilić

Prava gužva je Drugoj ligi FBiH skupina jug pred zimsku pauzu i na proljeće nas očekuje totalna ludnica. Čak šest ekipa u vrhu smješteno je u šest bodova razlike.

Za vikend je odigrano 15. kolo koje je promovisalo i jesenjeg prvaka, a to je ekipa Ljubuškog koja je u komšijskom derbiju u gostima bila bolja od Čapljine rezultatatom 2:1. Za Ljubuški su pogađali Bebek, autogol je postigao Milićević, dok je za Čapljinu strijelac bio Menalo.

Tako je Ljubuški jesenji dio završio na liderskoj poziciji sa 29 bodova, dva više od sjajnog Kruševa koji je igrao veoma dobar fudbal ove jeseni.

Kruševo je u 15. kolu remizirao u Livnu protiv Troglava rezultatom 1:1. Za domaće strijelac je bio Vrgoč, a za goste Turajlić.

Klis je bio ubjedljiv protiv Neuma 3:1. Grude i Rama remizirali su 0:0, a gostujuće minimalne trijumfe od 0:1 upisali su Kamešnica protiv Stoca i Brotnjo protiv Turbine.

Poslastica vikenda odigrana je u Međugorju gdje je istoimeni domaćin dočekao Višiće, a gosti su slavili sa 3:2.

Oglasi

Bunoza je postigao dva gola za Višiće, a u strijelce se upisao i Pažin. Za Međugorje pogađali su Stanić i Milićević.

Dakle, Ljubuški je jesenji prvak na jugu sa 29 osvojenih bodova, Kruševo ima 27, trećeplasirani je Klis sa 26, po 24 su skupili Troglav i Brotnjo, Višići su osvojili 23 boda, tako da nas na proljeće očekuje dosta borbe.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Na začelju je situacija isto neizvjesna. Grude imaju 11 bodova, Kamšenica je osvojila osam, a Čapljina šest bodova, pomenuta tri tima su najugroženija nakon jesenjeg dijela u Drugoj ligi FBiH skupina jug.

Proljetni dio sezone u Drugoj ligi FBiH skupina jug nastavlja se sredinom marta utakmicama 16. kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti