NK Travnik kao suvereni lider odlazi na zimsku pauzu

Druga liga FBiH - zapad

NK Travnik kao suvereni lider odlazi na zimsku pauzu

H. Zilić

Jesenji dio u Drugoj ligi FBiH skupina zapad je završen, ali nisu kompletirane sve utakmice, no to neće promijeniti činjenicu da je Travnik ubjedljivo stigao do titule jesenjeg prvaka na zapadu.

Tim sa Pirote je za vikend u 15. kolu sjajnu jesen potvrdio rutinskim trijumfom protiv ekipe Romari rezultatom 2:0. Za Vezire golove su postigli Cisse i Vila.

Kolo za vikend je bilo dosta efikasno. Brnjaci su sa 5:0 bili bolji od Podgrmeča, dok je Bratstvo u gostima sa 4:0 savladalo FK Vitez uz hat-trick sjajnog Ishaka Đanana, gol je postigao i Admir Ljutić.

Golijada je bila i u Han Biloj, domaći Rudar je sa 4:1 bio bolji od Kiseljaka. Briljirao je Torlak sa tri gola, mrežu gostiju pogodio je i Osmančević, dok je za Kiseljak strijelac bio Bunić.

NK Vitez je u gostima sa 3:1 bio bolji od Bajera 99, dok je Krajina sa 3:2 savladala Novi Travnik, a gosti su nakon utakmice imali dosta primjedbi na suđenje i saopštenjem su prozvali službena lica, te ljude koji vode Drugu ligu Zapad.

Duel Rudar Kamengrada i Sloge iz Bosnaske Otoke odgođen je zbog tragedije koja je zadesila tim iz Bosanske Otoke. U teškoj saobraćajnoj nesreći smrtno su stradali kapiten NK Sloga Bosanska Otoka Nedžad Mujagić i pomoćni trener Adnan Fajić.

Oglasi

Prolongiran je i duel bugojanske Iskre i Viteza iz Bužima, a taj susret bi se trebao odigrati 3. decembra. Bugojanci su nedavno dobili novo rukovodstvo, na čelu kluba je nekadašnji bh. reprezentativac Ermin Zec i čini se da za Iskru dolaze mnogo bolji dani. Prepoznali su to i navijači, te građani Bugojna koji su u velikom broju došli na sjednicu Skupštine te ovacijama pozdravili Zeca, ali i bivše igrače Alispahića, Karadžu, te ostale.

Dakle, Travnik na zimsku pauzu odlazi kao suverrni ldier sa 42 boda što je devet više od drugoplasiranog Bratstva, Romari na trećem mjestu imaju 25 bodova i za liderom zaostaju čak 16 bodova.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Na začelju zapada FK Vitez ima 16 bodova, Vitez iz Bužima je skupio 15, Novi Travnik osam, a najugroženija je ekipa Bajera 99 sa četiri osvojena boda.

Kao i uostalim skupinama, tako i na Zapadu, proljetni dio bi trebao početi sredinom mjeseca marta naredne godine.

Top Komentari

enko
Travnicani nikada da shvate da dok se u i oko kluba mota i pita sarajcic vazda ce biti problema.mogu oni vise i zasluzuju to,cak i vise od toga ali ovaj lik ih unazaduje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi