U bh. klubu ogorčeni nakon utakmice: "U omjeru snaga 14 prema 11, nismo mogli više osim poraza"
FOTO: Facebook/NK Novi Travnik

Cirkus za kraj jeseni

U bh. klubu ogorčeni nakon utakmice: "U omjeru snaga 14 prema 11, nismo mogli više osim poraza"

H. Zilić

Jesenji dio u nižim fudbalskim ligama u Bosni i Hercegovina stigao je do kraja, a kako to bude često, cirkusa nije nedostajalo ni ove subote, ovaj put u Drugoj ligi FBiH-skupina zapad.

Krajina je u Cazinu rezultatom 3:2 savladala Novi Travnik u vrlo uzbudljivoj utakmici.

No, čini se da je ova utakmica imala i treće poluvrijeme jer su po završetku iste izdali žestoko saopštenje iz NK Novi Travnik.

Obično klubovi krivce vide u sudiji ili jendom od pomoćnika, a ovaj put su iz Novog Travnika prozvali sva službena lica današnje utakmice.

"Nažalost, danas naši momci nisu mogli više, s obzirom da je ekipa domaćina bila pojačana sa dodatnim igračima čija imena možete vidjeti u prilogu, te u omjeru snaga 14 prema 11, nismo mogli više osim minimalnog poraza.

Oglasi

Ako u obzir uzmemo da su dosuđena dva penala za domaćina, i da smo dobili crveni karton, stiče se dojam da se ova liga, ovakva kava jeste, druga liga FBiH Zapad, igra samo za sudije, ili za one koji ih šalju i daju im kojekakve zadatke, što sasvim sigurno ubija volju za gledanjem, kako navijačima, a tako i volju za igranjem i treniranjem i ovo malo omladine što nam osta u državi.

Gospodo suci, i gospodo koja ih šalje, mi, NK Novi Travnik, ne damo vam pare, osim taksi koje vam uredno plaćamo, koliko god vi tražili to od nas i koliko god se blamirali protiv nas",s toji u saopštenju NK Novi Travnik, a u potpisu Uprava kluba.

Kraj utakmice u Cazinu Nažalost, danas naši momci nisu mogli više, s obzirom da je ekipa domaćina bila pojačana sa...

Posted by NK Novi Travnik on Saturday, November 18, 2023

Na slična saopštenja smo navikli, a i odavno se pitamo koja je svrga bh. sprota generalno?

U Novom Travniku očigledno nisu mogli dapređu preko današnjih dešavanja u Cazinu, a postavlja se pitanja koji je naredni klub sa saopštenjem?

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Dosta stvari se treba popraviti ako želimo normalna sprotska takmičenja, a što se tiče bh. fudbala tu je već situacija malo složenija.

Top Komentari

SamoSiroki
Zar netko traži pare kako kažete. Sipa, ipak, osa, soja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi