Totalna dominacija na Sjeveru: FK Seona i zvanično do nove titule prvaka!

Mustafić prvi strijelac, Kešetović i Selimović posložili pobjednički tim

Totalna dominacija na Sjeveru: FK Seona i zvanično do nove titule prvaka!

S. Mlaćo

Nogometna prvenstva u našoj zemlji bliže se kraju, a sve je riješeno u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever, bar kada je u pitanju borba za prvaka.

FK Seona je nastavio dominaciju i zasluženo ponio epitet prvaka.

Seona je tituli proslaviti u narednom kolu protiv ŠK Napredak kada će im biti i uručena pehar, a trenutno su na nedostižnih devet bodova prednosti nad FK Bosna (Mionica), koliko ima i Bosna (Kalesija).

Seona je jučer u Malešićima savladala Mladost 2:0, te ima najbolji napad i najbolju odbranu lige. Ovaj tim je postigao čak 73 pogotka te primio samo 17 uz 18 pobjeda, četiri remija i pet poraza.

U Malešićima je Seona slavila golovima Armina Delića i Elmira Nuhanovića, a velike pohvale idu za sjajnog trenera Senada Kešetovića, ali i ostatak vrijedne ekipe koju predvodi Adis Selimović.

Zvanicno sada, matematicki👏 FK Seona prvaka Druge Lige FbiH Sjever sezona 2022/2023 Bravo Šampioni💪

Posted by FK Seona on Sunday, May 14, 2023
Oglasi

Seona je jučer nastupala u sastavu: Kadić, Hadžić, Malkić, Todorović, Šečić, Delić, Dugalić, Žigić, Muratović, Nuhanović i Vejzović.

Šansu su dobili i Suljić, Sejranić i Mahmutović.

Prvi strijelac FK Seona je Eldin Mustafić sa 25 pogodaka, dok je Emir Dugalić dodao sedam.

Na liderskoj poziciji kada je u pitanju lista strijelaca su Amar Hasić iz FK Mladost Kikači i Elvin Suljić iz Bosna Kalesije.

Druga liga Sjever će imati svog predstavnika u doigravanju za Prvu ligu FBiH, a to će biti tek desetoplasirana momčad lige FK Gornji Rahić.

Rahići su bili u borbi za Seonom za prvom mjesto, izgubili su korak i žestoko nazadovali, no ispunjavaju uslove za viši rang, te će biti u društvu ostalih prvaka.

FT: Priluk- Rahić 3️⃣:1️⃣ Strijelac za našu ekipu bio je Mahmutović Halil u 65. minuti, dok je Šabanović pocrvenio u 76. minuti.

Posted by FK Gornji Rahić on Sunday, May 14, 2023
Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Pomalo i nevjerovatno, ali takva su pravila NS FBiH koja će morati se mijenjati vrlo skoro, a to će biti zadatak Izvršnog odbora.

Pitanje da li većina ljudi iz navedenog 'društva' uopšte i zna ko su prvaci, te kakva su pravila Saveza koji predstavljaju. Teško, bićemo realni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi