Druga teška povreda Leonarda Pavolettija ove sezone

Da li je njegova karijera gotova?

Druga teška povreda Leonarda Pavolettija ove sezone

Sjajni napadač Cagliarija Leonardo Pavoletti baš nema sreće sa povredama.

31-godišnji Pavoletti je na otvaranju sezone Serije A pokidao prednji križni ligament koljena, a taman kada se počeo oporavljati - nova povreda.

Operisan je Pavoletti nakon pomenute povrede i očekivalo se da bi na teren mogao u aprilu ove godine.

Ipak, šteta koju su njegovi ligamenti i koljeno pretrpili je očigledno izuzetno velika. Naime, danas stižu vijesti o novoj teškoj Pavolettijevoj povredi i ponovo je riječ o prednjem ukrštenom ligamentu lijevog koljena.

Pokazali su to posljednji pregledi i sada je jasno da Pavoletti još zadugo neće ponovo na teren. Najmračnije prognoze govore i da je njegova fudbalska karijera dovedena u pitanje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Pavoletti je u Cagliari došao na ljeto 2017. godine iz Napolija za oko 10 miliona eura. Do sada je za Cagliari odigrao 69 mečeva i postigao 29 golova.

Osim za Cagliari i Napoli, u dosadašnjoj karijeri je nastupao još za Sassuolo, niželigaše Armando Picchi, Viareggio, Paviju, Juve Stabiju, Casale, Virtus Lanciano i Varese (sve na posudbama kao igrač Sassuola), te za Genou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti