Horor scene: Zvijezda Wolvesa nokautirala Kenana Bajrića, pomoć mu se ukazivala 11 minuta
Foto: Screenshot

Na nosilima iznesen sa travnjaka Molineuxa

Horor scene: Zvijezda Wolvesa nokautirala Kenana Bajrića, pomoć mu se ukazivala 11 minuta

Engleski Wolverhampton je sinoć praktički osigurao plasman u nokaut fazu Lige Evrope i to pobjedom nad Slovanom iz Bratislave.

Wolvesi su slavili minimalan trijumf na svom Molineuxu u četvrtom kolu Grupe K, zahvaljujući golu Raul Jimeneza iz druge minute sudijske nadoknade.

Međutim, u 80. minuti je Jimenez učestvovao u incidentu zbog kojeg je susret na Molineuxu produžen čak 12 minuta.

Naime, zvijezda Wolvesa je pokušala škaricama uputiti udarac ka golu Slovana, ali je nogom u glavu udario gostujućeg fudbalera Kenana Bajrića.

Bajrić je bez svijesti pao na travnjak, a pomoć mu se potom ukazivala čitavih 11 minuta prije nego što je na nosilima, sa "kragnom" za vrat, iznesen sa terena i zamijenjen.

Nakon utakmice je trener Slovana poručio da je Bajrićeva povreda poprilično ozbiljna, a za sada je poznato samo da je zadobio potres mozga.

Jimenez se nakon postizanja gola izvinio Bajriću simboličnim gestom toko proslave istog.

"Dobre su vijesti da je budan, za sve moje i njegove saigrače. Jako mi je žao, nisam imao nikakvu namjeru povrijediti ga i nadam se da će se brzo oporaviti. Vidjeti ga bez svijesti je bilo jako teško za nas", izjavio je nakon utakmice Meksikanac.

Inače, 24-godišnji Kenan Bajrić je rođen u Ljubljani, dok su njegovi roditelji iz Cazina. Seniorsku karijeru je počeo u Olimpiji, a član Slovana je od januara 2018. godine. Svojevremeno je bio član mlade reprezentacije Slovenije.

Top Komentari

Manijak87
Reakcija napadaca je za svaku pohvalu. Lik se prepao, vidi se na reakciji da nije bilo namjere. Brz oporavak Bajricu, naravno.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi