Dudelange nastavlja sanjati, Basel u sjajnom meču savladao Apollon

Play-off za grupnu fazu Lige Evrope

Dudelange nastavlja sanjati, Basel u sjajnom meču savladao Apollon

Nakon što je eliminisao Legiju u trećem pretkolu, luksemburški Dudelange je danas ugostio rumunski Cluj u prvoj utakmici play-offa za grupnu fazu Lige Evrope. Dudelange je pružio sjajnu partiju i slavio sa 2:0.

Domaći su ozbiljno ušli u susret, ali se na golove čekalo do drugog poluvremena, pošto je prvo završeno rezultatom 0:0.

Igrala se 67. minuta kada je Turpel pogodio za vodstvo Dudelangea od 1:0, da bi konačnih 2:0 postavio Sinani u 80. minuti susreta.

Na ovaj način je luksemburški predstavnik stigao do velike prednost pred revanš u Rumuniji, te se nalazi jako blizu plasmana u grupnu fazu Lige Evrope.

Na St. Jakob Parku u Baselu je odigran još jedan sjajan meč. Na kraju je domaći Basel slavio pobjedu rezultatom 3:2.

Poveo je Basel preko Van Wolfswinkela već u 6. minuti, a rezultatom 1:0 se otišlo na odmor. Očekivalo se da će domaći nastaviti kontrolisati susret i u drugom dijelu, ali Apollon stiže do preokreta.

Prvo se Maglica sjajno snašao u 49. minuti i poravnao na 1:1, da bi Papoulis u 53. minuti pogodio za potpuni preokret.

Baselova odbrana je djelovala užasno na otvaranju nastavka, ali Švicarci se ipak uspijevaju sabrati i stići do poravnanja u 69. minuti. Strijelac je ponovo bio Van Wolfswinkel.

Nastavili su domaći sa napadima, a ofanziva im se isplatila u 84. minuti kada je Cumart pogodio za pobjedu i konačnih 3:2. Ipak, Kiprani imaju dosta dobar rezultat pred revanš na svom terenu.

Dosta laganu pobjedu nad Burnleyjem na svom terenu je upisao Olympiacos.

Poveli su Grci u 19. minuti preko Fortounisa, ali je Burnley poravnao sa bijele tačke u 33. minuti. Strijelac gola za 1:1 je bio Wood.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ipak, domaći u drugom dijelu rješavaju sve dileme oko pobjednika. Bouchalakis je u 49. minuti pogodio za 2:1, da bi konačnih 3:1 u 60. minuti postavio Fortounis sa bijele tačke svojim drugim golom na susretu. Treba dodati da je Gibson koji je skrivio ovaj penal tom prilikom zaradio i drugi žuti karton i isključenje.

Top Komentari

Benjamingst
Dudelange 1 nogom u grupnu fazu EL. Nasi klubovi jos sanjaju... sramota da I Luxembourg ima prestavnika u grupnoj fazi EL.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi