Dudić zabrinut nakon Pecare, Ivanković neće navijati za Velež u završnici Kupa

Treneri nakon utakmice Kupa

Dudić zabrinut nakon Pecare, Ivanković neće navijati za Velež u završnici Kupa

Midhat Šljivak

Široki Brijeg je večeras na Pecari pobijedio Velež s 1:0, ali na kraju Rođeni idu u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine zahvaljujući pobjedi od 4:0 iz prvog susreta.

Domaći su sretni zbog kakve-takve pobjede, a Jure Ivanković ističe da neće navijati za Velež u završnici Kupa iz sasvim očekivanih razloga - izlaska u Evropu.

"Mi smo u ovom dvomeču u tri poluvremena bili ravnopravni. Koštalo nas je jedno katastrofalno poluvrijeme. Bilo je nerealno očekivati da možemo stići četiri gola razlike. Ovo nam je bila uvertira za Slobodu i drago nam je što smo pokazali da možemo. Igrali su pametno i želim im sreću. Ne mogu reći da ću navijati za njih jer četvrta pozicija možda ne bude vodila u Evropu", rekao je Jure Ivanković.

S druge strane trener Veleža Feđa Dudić zabrinut je zbog povrede Samira Radovca, ali je sretan zbog plasmana u polufinala.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Kad se pogledaju dvije utakmice sasvim zasluženo smo prošli. Danas smo se postavili tako da smo im prepustili inicijativu i posjed lopte. Mogli smo i poentirali, brine me povreda Radovca, nadam se da će biti dobro. Ne mislimo stati na polufinalu. Sem gola na prekidu sam zadovoljan, ali ne boli".

Pored Veleža u polufinale Kupa BiH plasirali su se još FK Sarajevo, FK Igman i FK Tuzla City.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bilbord
Opet se ti jade javljaš. Veće vnogo od tebe nema. Vnogo jedno pitarsko.
1 4
Zaccheroni
Haj eto mi smo Vicini a ti i ne znas ciji si. Mama ti se žica,tatu boli ku*ac,sta ga boli sta ga boli boli ga ku*ac
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi