Kearney: Imamo aktivan rezultat; Dudić: Velika pobjeda, veličanstvena atmosfera, hvala navijačima

Press konferencija nakon utakmice Velež - Coleraine

Kearney: Imamo aktivan rezultat; Dudić: Velika pobjeda, veličanstvena atmosfera, hvala navijačima

Haris Zilić

U prvoj utakmici prvog pretkola UEFA konferencijske lige, Velež je sa 2:1 savladao predstavnika Sjeverne Irske ekipu Colerainea.

Ovo je za Rođene bio povratak na evropsku scenu nakon 33 godine i obilježen je trijumfom, tako da će Rođeni sa golom prednosti na revanš u Sjevernu Irsku.

Nakon meča održana je press konferencija, a prvi se medijima obratio trener Colerainea Oran Kearney.

"Kao i što sam najavio ranije, očekivao sam tešku utakmicu. Kad smo ostali s igračem manje cilj je bio da održimo zaostatak od 2:1, kako bi imali neke šanse u revanšu", rekao je Kearney, zatim dodao:

"Nisam baš zadovoljan rezultatom, ali važno je da imamo aktivan rezultat. Druga utakmica će biti drugačija sigurno u revanšu. Ponosni smo na naš poluprofesionalni tim. Neki od igrača nisu došli u Sarajevo, morali su ostati na poslu."

Nakon Orana Kerneya, medijima se obratio i šef stručnog štaba Veleža, Feđa Dudić.

Oglasi

"Nakon 33 godine velika pobjeda. Bilo je nervoze u početku, nisu igrači na ove stvari. Zadovoljan sam, zadnjih 25 minuta smo trebali postići još jedan pogodak. Bil oje dosta sjeckanja igre, ne možeš ući ritam, ali sve je to sastavni dio igre, poremetilo nas je, ali ok nije zabrnajeno tako igrati. Veliko hvala navijačima, ovo je bila veličanstvena utakmica", rekao je Dudić, zatim nastavio:

"Upozoravali smo kakve golove daju i primimo takav gol. Nismo jednu dubinsku loptu otklonili, onda primiš gol, nervoza se vuče, ali nakon toga smo bili smireni. Ovo je njihova najbolja postava, to je to što imaju. Nismo sigurni u prolaz, idemo i u drugoj utakmici na pobjedu."

Dudić je naglasio da ne očekuje ovakvu utakmicu u revanšu.

"Mislim da su manje dimenzije stadiona u Sjevernoj Irskoj, bit će dosta ovih ubacivanja iz auta, a to im je najopasnije oružje. Znamo njihov stil igre. Narednu utakmicu ćemo biti svježiji, sada znamo protiv koga igramo. Možda ćemo u revanšu odigrati lakšu utakmicu. Kad vidite njihove utakmice u Evropi i u ligi, to nije isto."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

O izmjeni Zvonića?

"Zvonića sam izveo iz dva razloga. Dobio je bezazlen žuti karton, zato sam i poludio. Znao sam da drugo poluvrijeme moramo igrati na 35 metara i ako bilo kakav faul napravi može dobiti drugi žuti karton. Isića sam onda uveo jer zna odigrati pas, dobar je u skoku. Nismo htjeli rizikovati."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Bitno je da ste zabili gol u gostima. Kod kuce kompaktno, 1:0 i onda cuvajte rezultat. Bit ce haira od vas. Lahko je veceras bilo Velezu kad mu tone penala sviraju
0 24
Tz_Niko75
Cuj osto na poslu pa nije igro. I ovi sto su dosli bolje da su ostali. Nidje veze o Fudbalu. A u gostima se ne pika gol.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi