Dudić: Naravno da smo stali iza Kapića, njemu je najteže u ovom trenutku
Razočaran rezultatom na kraju bio je trener Sarajeva

Šef struke bordo kluba nakon remija protiv Slobode

Dudić: Naravno da smo stali iza Kapića, njemu je najteže u ovom trenutku

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Sarajeva večeras su u Zenici remizirali 1:1 protiv tuzlanske Slobode, čime sigurno ne mogu biti zadovoljni u bordo ekipom, posebno što je naredni meč derbi protiv Željezničara na Grbavici.

Nakon utakmice trener Feđa Dudić bio je razočaran jer je njegov tim bio bolji tokom cijelog meča, ali nisu iskoristili dosta prilika koje su stvorili.

"Poslije dva poraza, danas nemam šta kazati momcima, sve je bilo uredu osim konačnog rezultata. Iz prvog šuta primamo gol, to nam se događa u zadnje vrijeme i na tome moramo raditi", rekao je Dudić i nastavlja.

"Nismo odustajali od naše igre, izjednačili smo, imali pregršt šansi, međutim nismo na kraju slavili. Na kraju šlag na tortu penal i kojeg ne iskoristimo i šta dalje kazati. Pošteno radimo i mora se negdje vratiti, ne može uvijek ići sve kontra nas. Imali smo 25 šuteva, a Sloboda tri, ne znam moramo raditi na realizaciji, morali smo ovo danas pobijediti", ističe Dudić.

Sedam dana je do derbija na Grbavici. Dovoljno vremena da se tim oporavi.

"Imamo sedam dana pripreme za Željezničar, probat ćemo se spremiti dobro. Posljednje dvije utakmice protiv Tuzle City i Igmana nisam bio zadovoljan igrom, ali danas stvarno smo učinili sve da pobijedimo. Žao mi je stvarno momaka, nadam se da će nam se vratiti u narednim utakmicama. Stali smo iza Kapića, njemu je najteže ne može nikome biti teže u ovom trenutku, htio je najbolje sigurno", kaže trener bordo ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šesta utakmica u kojima Sarajevo nije postiglo gol u prvom poluvremenu

"Imali smo četiri-pet šansi u prvom poluvremenu, jednostavno tako je ispalo. Mi smo napadali, a oni iz prve šanse postižu gol, statistika je takva. Nadam se da će to promijeniti u narednim utakmicama".

"Đokanović je danas bio veoma dobar, radi svoj posao odlično, ono što tražimo od njega, nemamo u rosteru više stopera, Drobarov je danas primio injekcije da odigra utakmicu, Trako je isto povrijeđen, vuče povredu, nemamo baš izbora na tim pozicijama", kazao je Dudić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Oholost je loša. Letio je Dudić i prizemljiše ga. Sada navijači Želje lete, al ako je vjerovati pravilima i oni će za 7 dana biti prizemljeni.
7 19
MSOZ101
Ovi kvazi navijači što pljuju i tjeraju Dudića i Kapića, pa da li vi imate gram pameti jbt, ide derbi umjesto maksimalna podrška kako god završilo to se stoka našla iživljavat. Sarajeva vi dostojni niste, samo štetite klubu više nego što pomažete. I da su imali šest pobjeda, da izgube derbi opet bi vi bili stručnjaci. Niti plaćate vi koga da tjerate, ako hoćete dođite pogledajte utakmicu, ako nećete mrš u pm.
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi