Trener NK Travnik za SportSport.ba

Dudić: Ne krijemo svoje ambicije, nadam se Premijer ligi

Samir Mlaćo

Iako su tokom cijelog turnira prikazali veoma dobre i efikasne partije, nogometaši Travnika 24. Memorijalni turnir "Asim Ferhatović-Hase" završili su na drugom mjestu.

Veziri su poraženi u finalnoj utakmici od Selekcije Austrije sa 6:4, ali su na kraju ipak bili zadovoljni, što je priznao i njihov trener Feđa Dudić. 

"Opravdali smo poziv na Hasetov turnir, a odazvali smo se u jakom sastavu i nismo ko pojedine ekipe podcijenili turnir, te doveli juniore. Mi cijenimo lik i djelo Asim Ferhatovića, a u finalu smo odigrali kvalietnu utakmicu te mislim da je odlučila jedna lopta. Austrija je možda bolja za Samira Nuhanovića koji je pokazao da odskače i nosio je svoju ekipu do pobjede, a ja čestitam svojim momcima i sarajevskoj publici smo se prikazali u dobrom svjetlu. Ako Bog da dogodine ćemo se opet odazvati, ako nas organizator pozove", kazao je trener u stručnom štabu NK Travnik Feđa Dudić. 

Travnik je polusezonu završio na drugom mjestu Prve lige Federacije, ali na Piroti ne kriju svoje ambicije u drugom dijelu sezone. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mi ne krijemo svoje ambicije i već smo počeli sa dovođenjem igrača. Pejić je došao, a radimo na dovođenju 2-3 kvalitetna igrača. Nećemo da dovodimo sve i svašta, već samo one koje nemamo i koji su bolji od ovih. Ne dolaze nam neprovjereni igrači, imamo dobar raspored i svih iz vrha tabele nam dolaze na Pirotu. Travnik zaslužuje da se vrati u Premijer ligu, te je dobra situacija u klubu, a Uprava nas je pratila i bez ikakvog duga smo otišli na pauzu. Nadam se da ćemo se na kraju radovati zajedno sa našim navijačima", dodao je Dudić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi