Dudić: Da li me bilo strah nakon njihovog pogotka? Vjerujte, niti u jednom momentu
Dudić radi sjajan posao sa Rođenim

Velež remizirao u Švedskoj

Dudić: Da li me bilo strah nakon njihovog pogotka? Vjerujte, niti u jednom momentu

A. Beganović

U prvom susretu 3. prekola Konferencijske lige Velež je na gostovanju kod Elfsborga uspio ostati neporažen (1:1).

Nakon što su u 2. pretkolu šokirali favorizirani AEK, izabranici Feđe Dudića nastavili su sa dobrim partijama na evropskoj sceni.

Iako je Elfsborg, poput AEK-a u duel ušao kao papirnati favorit, na terenu su stvari izgledale drugačije. Ponovo je šef struke Rođenih, Feđa Dudić, sjajno postavio igru , pa njegovi izabranici niti u jednom momentu nisu bili u podređenom položaju.

Nije Rođene iz "takta" izbacio niti pogodan minut nakon njihovog vodstva i nekako smo dojma da i taj podatak govori o mentalitetu ove ekipe.

Prvo poluvrijeme je zavšeno, slijedi revanš na Grbavici gdje će Velež sasvim sigurno imati ogromnu podršku sa tribina. Nakon meča šef struke Rođenih govorio je za SportSport.ba, a na pitanje da li ga bilo strah nakon što su domaći stigli do ekspresnog izjednačenja, odgovorio je:

"Vjerujte mi da nije. Naravno da je nezgodno kad se to dogodi, ali meni je samo žao što smo brzo primili pogodak nakon našeg vodstva. Siguran sam da bismo bili mnogo bliže pobjedi samo da smo duže zadržali prednost", istakao je Dudić za Sport.Sport.ba.

Dudić je zadovoljan što je njegova ekipa odgovorila dobrom igrom nakon prvenstvenog poraza od Rudara.

"Raduje me podatak da smo nakon poraza od Rudara odigrali kvalitetan meč. Ova ekipa je pokazala da uči na svojim porazima. Odigrali smo taktički vrlo dobru utakmicu, što se moglo i vidjeti. Limitirali smo domaćina odlično što se tiče prilika i zbog toga sam sretan", istakao je Dudić.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Na kraju razgovora tvorac moćnog Veleža je pohvalio i navijače.

"Hvala im, šta drugo mogu da kažem? Imali smo osjećaj kao da igramo na domaćem terenu. Hvala svim navijačima, a posebno se želim zahvaliti momcima koji su stigli iz Mostara da bi nas bodrili", zaključio je Dudić

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Dudic je nas Sarajlija i zato se ne boji. Samo me cudi zasto je pristao da trenira tovare i vodi ovu njihovu umjetnu tvorevinu koju oni nazivaju velez.
1 31
block123
Mocni i premocni Velez , drugi navijaci koji hejtaju mocni VELEZ nek se ne guraju , doce i oni na red.
23 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi