Dudićev "+4" faktor

Rođeni izgledaju odlično

Dudićev "+4" faktor

A. Čaušević

Prije nekoliko dana navršena je godišnjica kako je Feđa Dudić preuzeo Velež. U međuvremenu je preporodio mostarske Rođene i iz donjeg dijela premijerligaške tabele etablirao u gornji dom elitnog bh. ranga. 

Nakon tri kola sezone 2019/20 Velež je bio prikovan za dno. Nula bodova nakon 270 minuta igre i to uz povoljan raspored. Dva domaća susreta protiv Mladosti i Čelika te gostovanje Zrinjskom.

U odnosu na isti period prošle sezone Rođeni su sada na +4 i to uz znatno teži raspored, možda i najteži od vodećih timova. Mostarski tim je igrao protiv hercegovačkih rivala te uvijek neugodnog Željezničara.

Do izražaja je došao Dudićev faktor "učimo iz vlastitih grešaka". Velež je postao tim protiv kojeg pobjeda nikada nije zagarantovana, barem za bh. standarde.

Nova sezona nije počela dobro, tačnije počela je užasno. Velež je kako je to i Dudić sam priznao "prizemljen" na Grbavici, Željezničar je slavio s visokih i iznenađujućih 3:0, iako rezultat s obzirom na prikazano nije bio realan.

Dudić je nakon te utakmice jasno poručio dobro je što je takav poraz došao odmah jer ima vremena za ispravke. Lekcija je poslužila svrsi i odgovor je uslijedio u naredna dva meča.

U utakmici koja je navijačima Veleža najbitnija savladan je najveći rivala uz sigurnu igru. Na stadionu Rođeni se prvi put zaigralo pod reflektorima, a Plemići su pali bez ispaljenog metka. Zrinjski je savladan sa 2:0.

Vremena za predah nije bilo. Već tri dana kasnije novi derbi. Gostovanje Širokom Brijegu i okršaj sa neugodnom tradicijom. Sve je slutilo na novi poraz, ali Rođeni su pokazali karakter te da se ove sezone imaju čemu nadati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Širokobriježani su vodili 2:0, činilo se da "kruziraju" prema novoj pobjedi, međutim Dudićevo "samo igrajte", poneka taktička korekcija te izmjene su učinile da se Velež vrati i osvoji bod na Pecari poslije 13 godina.

Dudić je u prva tri kola preživio paklen raspored, četiri boda je sasvim zadovoljavajući učinak, sada slijedi meč sa Krupom kada će Rođeni morati pokazati da li su za velike stvari ili ne jer uvijek je najteže igrati utakmice kada su bodovi unaprijed upisani.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Sta ga ba dižete u nebesa prosjecan trener i čorava koka ubode par zrna
6 18
Prazina
Pazi ti ovo, seljaci izgledaju odlično na +4 boda, a Zrinjski na +4 u velikoj krizi, Mladenu se stolica trese i ostale gluposti??? Vi stvarno niste normalni s tim seljacima iz Vrapčića
7 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi