Duel bivših premijerligaša pripao gostima: Ko će na kraju do titule?

Krupa slavila u Prijedoru

Duel bivših premijerligaša pripao gostima: Ko će na kraju do titule?

E. Škorić

U derbiju Prve lige Republike Srpske, koji je odigran u Prijedoru, Krupa je s 2:1 savladala Rudar.

Oko 1.000 gledatelja pratilo je susret na Gradskom stadionu u Prijedoru, gdje je Krupa domaćinu nanijela prvi poraz i osamostalila se na čelu tabele poslije šest kola.

Mreža golmana Rudar Prijedora Mirze Hamzabegovića bila je netaknuta 468 minuta, da bi u 10. minuti susreta Golubović Marko pogodio za Krupu.

Bojan Burazor je uspio izjednačiti šest minuta kasnije, ali Krupa u nastavku preko Josipa Miketeka ipak dolazi do sva tri boda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U ostalim mečevima Kozara je nakon preokreta stigla do bodova u duelu sa brčanskim Jedinstvom (2:1), dok su sigurne domaće pobjede rezultatom 2:0 upisali Slavija protiv Željezničara te Alfa Modriča protiv Tekstilca.

Krupa je lider sa 16 bodova, dok Rudar ima 13 bodova, a Kozara osam...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi