Real Madrid će izgledati strašno, ali zašto se Zidane odlučio za Pogbu?
Spremne su velike promjene u Madridu. Očekuje se da će veliki broj vrhunskih fudbalera postati članovi tima iz Madrida (Foto: EPA)

Imao je mogućnost da dovede Eriksena

Real Madrid će izgledati strašno, ali zašto se Zidane odlučio za Pogbu?

Midhat Šljivak

Madridski Real proći će tokom ljeta kroz veliku rekonstrukciju.

Mnogi fudbaleri će napustiti Santiago Bernabeu, a trener Zinedine Zidane je dobio 500 miliona eura kako bi doveo pojačanja, koja bi Real vratili u sami vrh nakon očajne sezone.

Belgijska zvijezda Eden Hazard je za sada jedini igrač koji je za Kraljeve "gotova stvar". Uskoro bi sve trebalo postati zvanično u ovom transferu, a za njegove usluge Real će izdvojiti više od 100 miliona eura.

Također, njegovim putem će vjerovatno i Paul Pogba. Francuz je Zidaneova želja u Realu, pa je predsjednik kluba Florentino Perez ipak popustio i dozvolio mu je da ga dovede u klub, usprkos žestokom protivljenu u prethodnom periodu.

Cijena za Pogbu neće biti mala. Engleski mediji tvrde da će ga Real platiti 150 miliona eura i tako će napuniti kasu Manchester Uniteda, a usput im i olakšati jer je francuski veznjak glavni krivac za sve loše što se dešava na Old Traffordu.

Treće ime koje se od velikih zvijezda spominje sa Realom je sjajni veznjak Tottenhama Christian Eriksen. Zidane pokazuje veliki interes za njegovo dovođenje, ali po pisanju The Timesa odlučio je trener madridskog tima da odustane i da se okrene Pogbi.

Cijena koju je londonski tim postavio nije bila mala. Tražili su čak 130 miliona eura, što je Real bio spreman platiti. Ipak, činjenica da mogu dobiti Pogbu za 20 miliona eura više je bio presudan i Zidane se odlučio za sunarodnjaka.

Dao obećanje novom "galaktikosu": Zidane oduzima "desetku" Modriću

U Real Madridu "desetku" već godinama nosi Luka Modrić. Međutim, zvanično najbolji fudbaler svijeta za prošlu godinu bi od naredne sezone mogao igrati s drugim brojem.

Zinedine Zidane već dugo vremena u svojim redovima želi vidjeti Edena Hazarda, te je spreman Belgijancu napraviti mnoge ustupke samo kako bi ga doveo na Santiago Bernabeu.

Prema pisanju španskih i britanskih medija popularni Zizou je zvijezdi Chelseaja obećao i dres s brojem 10.

Hazard navodno ne želi ulogu Cristiana Ronalda i dres Mariana Diaza već želi "desetku" koju nosi u dresu Plavaca i reprezentaciji Belgije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko se ovi natpisi ispostave tačnim upitno je šta će biti i sa Lukom Modrićem, a nije isključena da poslije skoro sedam godina napusti kraljevski klub.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Pogba je Francuz, ima skuplje frizure, bolji markenting, ali je Eriksen za mene bolji veznjak od njega.
3 0
Izzy
Eriksen ima 30 god, koji će im klinac, a ovi iz tottenhama digli cijenu u nebesa
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti