Duel lidera i fenjeraša na Koševu, na Tušnju debituju novi treneri
Fudbaleri Sarajeva žele protiv Krupe nastaviti pobjednički niz i doći do tri nova boda na putu ka tituli prvaka BiH

Pred nama je 21. kolo Premijer lige BiH

Duel lidera i fenjeraša na Koševu, na Tušnju debituju novi treneri

Nakon utakmica četvrtfinala Kupa BiH, danas se vraćamo Premijer ligi. Na rasporedu su tri utakmice 21. kola bh. šampionata i sigurni smo da uzbuđenja neće nedostajati.

Sve današnje utakmice zakazene su za 15:00 sati, pa će tako u pomenutom terminu i lider šampionata FK Sarajevo na Koševu dočekati fenjeraša, FK Krupa.

Sarajevo je u drugom dijelu sezone nastavilo u sjajnom ritmu. U 20. kolu je razbijen Tuzla City, a u srijedu je na Koševu pao i Zrinjski u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH.

Izabranici Husrefa Musemića tako u odličnom raspoloženju dočekuju Krupu koja je na otvaranju drugog dijela sezone remizirala sa Zvijezdom 09.

Iako bi sve osim pobjede Sarajeva bilo ravno senzaciji, ekipa sa Koševa se nikako ne smije opustiti jer je današnji protivnik u situaciji da nema šta izgubiti - jednostanvo, Krupa mora ići na sve ili ništa u potrazi za bodovima koji bi joj mogli donijeti opstanak u eliti.

Husref Musemić je pred susret sa Krupom najavio i nekoliko promjena u ekipi, s obzirom da je iza njegovih fudbalera i težak susret sa Plemićima.

"Pred utakmicu u subotu sve je na našoj strani, ali to su opasne utakmice i nećemo unaprijed upisivati bodove. Što se tiče igračkog kadra, biće izmjena u timu i morat ćemo krenuti sa 3-4 nova igrača i mislim da imamo adekvatne igrače da odgovore zadatku... Učinit u sve da upozorim igrače da ne misle da će biti lako. Dužno poštovanje Krupi, ali mi želimo nastaviti pobjedonosni niz", izjavio je Musemić u najavi utakmice.

Musemićevi izabranici su veliki favoriti u današnjem duelu, za koji je kladionica MOZZART spremila sjajne kvote.

Izuzetno zanimljivo bi trebalo biti i na Tušnju gdje će Tuzla City ugostiti Čelik.

Biće to duel dvije ekipe koje žele osigurati opstanak, ali i dvije ekipe koje su već nakon prve utakmice drugog dijela sezone promijenile trenere.

Na klupi Tuzla Cityja je sada Mirza Varešanović, a na kormilu Čelika Cihat Arslan.

Čelik je durgi dio sezone otvorio važnom pobjedom nad Slobodom, dok je Tuzla City poražen od Sarajeva. Može se reći da Čelik u nešto boljem raspoloženju dočekuje današnji meč, a sjajne vijesti za Zeničane su i da su Okoli i Blažević stekli pravo nastupa, pa šef struke već danas može računati na njih.

Ipak, i Tuzla City želi dobar rezultat i svojevrsni izlazak iz krize.

"Što se tiče sutrašnje utakmice, ništa se nije promijenilo. Samo sam stekao utisak koliko ko može. Igrači su spremni i žele izaći iz krize, za šta je sutra idealna prilika. Sutra svi moraju dati sve od sebe, od prvog do zadnjeg... Ako želimo osvojiti bodove", istakao je jučer novi trener Tuzla Cityja, Mirza Varešanović.

Inače, Tuzla City je trenutno na 10. poziciji sa 20 bodova, dok je Čelik dvije pozicije iznad sa četiri boda više. Tuzla City je, bez obzira na pozicije na tabeli, favorit na svom terenu, a koladionica MOZZART je spremila odlične kvote za ovaj duel.

Danas je na rasporedu i duel Zvijezde 09 i Širokog Brijega u Ugljeviku.

Duel je to trećeplasirane (Široki) i devetoplasirane (Zvijezda 09) ekipe Premijer lige BiH, pa je jasno da su gosti danas favoriti - i prema kladinici MOZZART.

Također, riječ je o duelu dva tima koja su nastavak sezone otvorila remijima. Široki je odigrao 1:1 na Pecari u hercegovačkom derbiju sa Zrinjskim, dok je Zvijezda 09 remizirala na gostovanju kod Krupe.

Biće ovo svakako zanimljiva utakmica s obzirom da Zvijezda 09 želi nastaviti skupljati bodove poptrebne za opstanak, dok je pod imperativom pobjede i Široki koji ne želi ispustiti poziciju koja mu osigurava učešće u Evropi. Podsjetimo, Mladost iz Doboja kod Kaknja na četvrtom mjestu ima samo bod manje od Širokog, dok petoplasirani Željezničar i šestoplasirana Sloboda imaju zaostaju dva boda za ekipom sa Pecare.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba dodati i da su sutra na rasporedu tri preostale utakmice 21. kola PL i to GOŠK - Sloboda, Željezničar - Mladost i Zrinjski - Radnik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi