Duljević postao najskuplji fudbaler Hanse

Danas ozvaničena saradnja

Duljević postao najskuplji fudbaler Hanse

H. Zilić

Bh. fudbaler Haris Duljević danas je ozvaničio saradnju s ekipom Hanse iz Rostocka koja se takmiči u njemačkoj Budnesligi 2 ili popularnoj Cvajti.

Duljević je prethodne dvije godine igrao u dresu Nimesa, ali je na kraju prošle sezone odlučio da je vrijeme za novi izazov.

Transferom u Hansu, Duljević je postao i najskuplji fudbaler ovog tima. Naime, vrijednost našeg fudbalera prema posljednjim podacima Transfermartka iznosi 800.000 eura, što ga čini najskupljim igračem Hanse, čija je vrijednost 9,9 miliona eura i interesannto, nemaju nijednog fudbalera koji pored svog imena ima milionsku vrijednsot.

I ovi podaci sigurno govore da u Hansi očekuju puno od Duljevića, a primarni cilj kluba će biti i opstanak u Cvajti ove sezone.

Duljević se tako vratio u Njemačku gdje je nekada nastupao za Dynamo Dresden u koji je na ljeto 2017. godine prešao iz Sarajeva, te se u ovom klubu zadržao dvije sezone.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Ovaj 27-godišnji fudbaler je ponikao u Olimpiku, a u svojoj karijeri igrao je još za Čelik, Sarajevo, Dynamo Dresden i Nimes.

U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao je 25 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Promo

Top Komentari

Comandini
seljak seljacima
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi