Dunga: Alves je pravi izbor za Juventus

Selektor Brazila o Alvesu

Dunga: Alves je pravi izbor za Juventus

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves odlučio je ovog ljeta napustiti Barcelonu, te će karijeru najvjerovatnije nastaviti u Juventusu.

Alves je nakon osam sezona u katalonskoj ekipi odlučio da je došlo vrijeme za rastanak, a karijeru bi trebao nastaviti u redovima aktuelnog prvaka Italije. On se trenutno nalazi na Copa Americi sa selekcijom Brazila, a selektor Dunga izjavio je da je Alves pravi izbor za Juventus.

"Alves će se pokazati u Juventusu jer je on takav. On je sjajan igrač i mislim da je Juve napravio odličan potez što je odlučio da ga dovede. Navikao je s Barcom da osvaja trofeje, ali i Juve to jako uspješno radi", rekao je Dunga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dani Aves bi nakon Copa Americe trebao odraditi ljekarske preglede i potpisati ugovor sa ekipom iz Torina. Čini se da su čelnici Juventusa ozbiljno odlučili da već u narednoj sezoni pokušaju osvojiti titulu Lige prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi