Duraković obavio prozivku, NK Metalleghe BSI startao sa pripremama

Odrađen prvi trening na Mračaju

Duraković obavio prozivku, NK Metalleghe BSI startao sa pripremama

Federalni prvoligaš NK Metalleghe BSI je danas i zvanično počeo sa pripremama za novu sezonu.

Šef stručnog štaba ekipe iz Jajca Salim Duraković danas je obavio prozivku, a nakon toga je na stadionu Mračaj odrađen i prvi trening u sklopu priprema za sezonu 2019/2020.

Treneru Durakoviću su se danas odazvali sljedeći igrači:

Ivan Tankuljić, Sanel Kovač, Ilija Danilović, Mahir Mehić, Bojan Kremenović, Armin Bešagić, Rijad Pljevljak, Dženan Haračić, Aldin Ćeman (stigao iz FK Željezničar), Kristijan Soldatović ( stigao iz FK Podrinje), Elvir Trako (stigao NK Novi Travnik), Anđelo Bevanda (stigao iz HŠK Zrinjski), Emir Kukavica (stigao iz FK Rudar Prijedor), Marin Samardžić (stigao iz HŠK Zrinjski), te juniori Matej Pilić, Pejo Tomazić, Marko Brtan, Mihael Marić i Danijel Perak.

Iz Metalleghea su danas istakli i da se na Mračaju u predstojećem periodu očekuje još nekoliko pojačanja za novu sezonu.

Također, trener Duraković je danas igračima predstavio plan priprema i prijateljskih duela u sklopu istih.

Tako će 6. jula na Mračaju gostovati Krupa, dok će Metalleghe sedam dana kasnije gostovati kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Na Kupresu će 20.7. biti odigran duel sa Hajdukom B, a četiri dana kasnije u Bihaću i meč sa Jedinstvom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Metalleghe će 27. i 28. jula igrati na turniru u Vitezu, dok će protivnik u "generalci" predviđenoj za 3. august biti poznat nakon žrijeba utakmica nove sezone Prve lige FBiH.

Podsjetimo, Metalleghe je prošlu sezonu završio na devetom mjestu tabele Prve lige FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi