Đurbuzović: Bitno je da uspješno krenemo, pratio sam Slogu i Zvijezdu

Šef struke Olimpika za SportSport.ba

Đurbuzović: Bitno je da uspješno krenemo, pratio sam Slogu i Zvijezdu

S. Mlaćo

Jedan od kandidata za povratak u Premijer ligu BiH je sarajevski Olimpik. Vukovi sa Otoke su završni dio priprema odradili u Neumu, te u generalci savladali Neum sa 4:0. 

Kao i ostali klubovi u našoj zemlji, velike probleme i Olimpiku pravile su vremenske neprilike, ali šef struke ovog kluba Hajrudin Dino Đurbuzović je zadovoljan odrađenim.

"Pripreme kao pripreme, odradili smo ono što smo planirali. Ušli smo sa velikim ambicijama i željama, ali nećemo praviti pritisak. Želimo da napravimo šo bolju igru i da se na svim utakmicama predstavimo u što boljem izdanju", kazao je Đurbuzović za SportSport.ba.

"I mi smo kao i ostali klubovi imali tih problema zbog lošeg vremena, možda čak i veći od ostalih. Prvi dio priprema smo odradili u Medulinu i tamo je bilo nevrijeme, ali tako je kako je. Ono što smo mogli odraditi i odradili smo, a da je vrijeme uticalo jeste", jasan je šef struke Vukova.

U subotu na otvaranju drugog dijela sezone na Otoku dolazi mostarski Velež. Radi se o derbiju 16. kola.

"Svaka utakmica je teška, pogotovo na otvaranju prvenstva. Mi ćemo se nastojati da se što bolje spremimo za tu utakmicu, a naše želje su iste kao i kod protivnika. Puno nam znači taj start i nastojati ćemo da krenemo uspješno", ističe nekadašnji trener u stručnom štabu FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Priznaje da je pratio konkurente, prije svega Zvijezdu i Slogu. Ističe da ga raduje da je Prva liga Federacije posljednjih godina dobila na kvaliteti, a u drugom dijelu sezone očekuje dosta uzbuđenja.

"Pratimo mi svi jedni druge. Gledao sam ih, sigurno se radi o kvalitetnim ekipama. Svi se trudimo, ulažemo, imamo neki cilj da napravimo što bolji rezultat. Generalno, Prva liga Federacije je kvalitetna, ove godine će biti kao Premijer liga, to slobodno mogu reći. Puno je dobrih timova, kvalitetnih utakmica i to je dobro za dobrobit bh. nogometa", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef struke Olimpika Hajrudin Dino Đurbuzovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi