Varešanović: Bit ćemo puno bolji u drugom dijelu sezone

Trener Olimpika rezimirao prvi dio

Varešanović: Bit ćemo puno bolji u drugom dijelu sezone

E. Škorić

Mirza Varešanović smatra da je mala bodovna razlika i da će se do kraja voditi žestoka bitka za prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH.

Olimpik je jesenji dio sezone okončao na trećoj poziciji sa 31 bodom, bod više osvojila je Sloga, a dva vodeća Zvijezda. Varešanović je prokomentarisao težak prvi dio sezone.

"Nije velika bodovna razlika, ali sigurno da je moglo bolje. Propustili smo dosta bodova, ali da nije bilo onakvog suđenja u Bugojnu sve bi vjerovatno bilo drugačije, a i u nekim mečevima smo zakazali gdje smo morali bolje. Imali smo visoke ambicije, doveli smo dosta igrača, ali Zvijezda je igrala bez pritiska i napravila je dobar uspjeh", kazao je Varešanović za SportSport.ba, naglasivši da je jedan od razloga slabijih rezultata njegove ekipe i taj što su u ligi dosta loši tereni.

"Tereni u ligi nisu adekvatni i ne možemo igrati našu igru. Uostalom, mnoge ekipe se protiv nas brane i to nam stvara velike probleme. Uz nas i Slogu, Bosna pokušava da igra, dok su ostali ipak na nekom slabijem nivou, ali jaka je liga i bit će ovdje dosta teško do kraja".

Hoće li Olimpik biti bolji u nastavku sezone?

"Uvjeren sam da hoće. Imali smo 17 novih igrača i treba to sve uklopiti. To su razni karakteri, razni trenažni procesi, ali imat ćemo dovoljno vremena da do proljeća sve naštimamo", tvrdi Varešanović.

Zvijezda, Sloga i Olimpik su ekipe od kojih se očekuje da izbore Premijer ligu i Varešanović zna da neće biti lako.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Olimpik i Sloga su pod najvećim pritiskom, zato je drugima lakše igrait, ali do kraja sezone je još 15 kola, može se svašta izdešavati, samo se nadam da će sve biti korektno i da će najbolja ekipa proći prva kroz cilj", ističe Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi