Durić o Prvoj i četiri Druge lige: Nemamo indicija da nešto tumačimo, takva je situacija

Prvi čovjek NS FBiH za SportSport.ba

Durić o Prvoj i četiri Druge lige: Nemamo indicija da nešto tumačimo, takva je situacija

S. Mlaćo

Klubovi u Prvoj ligi FBiH, te četiri Druge lige FBiH nestrpljivo očekuju nove informacije kada je u pitanju prekid prvenstva.

U Prvoj ligi FBiH odigrano je tek jedno kolo nastavka sezone nakon duge pauze, dok su Druge lige trebale startati upravo pred samu odgodu.

U NS FBiH prate trenutno stanje u zemlji i za sada nema indicijama šta će biti sa prvenstvima.

Za SportSport.ba se iz svog doma javio prvi čovjek NS FBiH Irfan Durić.

"U stalnom smo kontaktu svi telefonski, pratimo upute Kriznog štaba FBiH, kantona..., te se ponašamo u tom skladu. Pratimo i uredbe NS BiH, te naputke UEFA-e", kazao je Durić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mnogi se pitaju da li će se prvenstva okončati prema trenutnom stanju na tabeli ili će se ipak pronaći način da u nekom zgusnutom rasporedu sezona se okonča.

"Nemamo odgovora na to. Ne znamo koliko će ovo sve trajati. Kada sve prođe i ako se stvore uslovi, sjest ćemo i praviti odluke u skladu sa državnim savezom i UEFA-om. Nemamo indicija da nešto tumačimo dok je ovakva situacija", dodao je Durić.

Top Komentari

Gari Garinča
Makni se više iz saveza. VAR je rekao tko si i šta si.
1 0
IzgubljeniSlon
Cazinska lopina.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi