NSBiH će podržati Šukera i sve one koji traže odgađanje Evropskog prvenstva?

U utorak je važan dan za nogomet

NSBiH će podržati Šukera i sve one koji traže odgađanje Evropskog prvenstva?

S. Mlaćo

Predsjednik HNS i član Izvršnog odbora UEFA-e Davor Šuker jasno je za Novi list kazao da se boji da Evropsko prvenstvo ove godine neće održati.

Razlog je naravno pandemija koronavirusa, te se čini da od EURA nema ništa.

Ističe da će tako i glasati.

"Bojim se da se Europsko prvenstvo neće igrati ove godine. To će, uostalom, biti i moj stav tijekom videokonferencije ovoga utorka na kojem će UEFA, predvođena predsjednikom Aleksanderom Čeferinom i članovima Izvršnog odbora, a uz sudjelovanje predstavnika 55 članica, donositi konačnu odluku o pitanju održavanja EURO-a 2020", kazao je Šuker.

Nogometna reprezentacija BiH put na EURO trebala je tražiti preko baraža, no čini se da od baraža bar prema planiranom terminu neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Svi planovi su 'pali u vodu', a iz izvora bliskih Nogometnom savezu naše zemlje SportSport.ba saznaje da će na sastanku 17. marta na kojem će se raspravljati i o Evropskom prvenstvu, NS BiH podržati Šukera i sve oni koji su se već plasirali, a traže odgađanje.

Odigravanje EURO planirano je u 12 zemalja, a kao nova mogućnost navodi se odgađanje za narednu godinu u istom terminu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi