Dušan Bajević dobitnik Državne nagrade za sport 2018.

Priznanje za Princa sa Neretve

Dušan Bajević dobitnik Državne nagrade za sport 2018.

Danas je u prostorijama Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu održana svečana ceremonija na kojoj je članu Odbora za posredovanje i savjetovanje NS/FSBiH Dušanu Bajeviću uručena Državna nagrada za sport za 2018. godinu.

Bajeviću je nagrada dodijeljena zbog neizmjernog doprinosa nogometu u protekloj godini, ali i svim godinama ranije, a uručio mu je Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović, koji je istakao da je ponosan što je nagrada pripala takvom velikanu.

"Počašćen sam i dirnut ovim priznanjem. Sredstva od nagrade ću donirati FK Velež i djeci bez roditeljskog staranja", poručio je Bajević.

Popularni Princ s Neretve je, podsjetimo, bio član i Komiteta za normalizaciju kada je trebalo spašavati bh. nogomet. Svojevremeno je kao igrač ostavio veliki trag u Veležu, gdje je radio i kao trener, a vodio je još Crvenu zvezdu, Olympiakos, PAOK, Omoniju, Atromitos, Aris i AEK u kojem je bio i izvršni direktor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vrijedi istaknuti kako su današnjoj svečanoj ceremoniji prisustvovali i predsjednik krovne kuće bh. nogometa Elvedin Begić, te generalni sekretar Adnan Džemidžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi