Dušan Basta napušta Lazio, ali ostaje u Seriji A?

Iskusni Srbijanac mijenja sredinu ove zime?

Dušan Basta napušta Lazio, ali ostaje u Seriji A?

Već neko vrijeme je jasno da za Dušana Bastu nema mjesta u Laziju, a iskusni Srbijanac čak nije ni uvršten u ekipu za ovu sezonu Serije A.

Iako njegov ugovor sa rimskim klubom važi do ljeta, vrlo je vjerovatno da će on već ove zime napustiti Lazio.

Navodno je za 34-godišnjeg Bastu zainteresovana Bologna, koju sa klupe predvodi brat trenera Lazija Simonea, Filippo Inzaghi.

Sve je jasnije da će se Bologna u nastavku sezone grčevito boriti za opstanak, a Dušan Basta bi barem donio potrebno iskustvo u borbi za opstankom u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, ostaje da se vidi da li će zaista Dušan Basta obući dres Bologne.

Dušan Basta je karijeru počeo u Crvenoj Zvezdi, a u Italiju je stigao 2008. godine kada je potpisao za Udinese. Osim Udinesea i Lazija, u Italiji je branio boje i Leccea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi