Lazio zabio četiri komada za poluvrijeme, pa povukao ručnu
Lazio je i bez Senada Lulića danas razbio Novaru, a u četvrtfinalu igra protiv Intera ili Beneventa

Nebesko-plavi lako do četvrtfinala

Lazio zabio četiri komada za poluvrijeme, pa povukao ručnu

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Lazija plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije nakon uvjerljive pobjede nad Novarom.

Lazio je u poprilično jakom sastavu krenuo protiv drugoligaša u današnjem meču Kupa i već za 45 minuta riješio pitanje pobjednika.

Počelo je golom Alberta u 12. minuti, potom je Immobile promašio penal u 20. minuti, ali je odbijenu loptu ipak pospremio u mrežu za 2:0.

U 35. minuti sjajni napadač postiže novi pogodak, da bi u završnici prvog dijela Sergej Milinković-Savić presudio gostima iz Novare, koji su uspjeli tek da postignu utješni gol u 49. minuti, kada je Eusepi iskoristio penal.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ovom meču odmarao je bivši bh. reprezentativac Senad Lulić, a u četvrtfinalu nebesko-plave očekuje duel s boljim iz meča Inter - Benevento.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi