Kapiten Srbije posljednjeg dana januara pravi transfer karijere!?

Želi ga Posebni

Kapiten Srbije posljednjeg dana januara pravi transfer karijere!?

E. Ganibegović

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić već godinama žari i pali igrajući za Ajax, a današnje vijesti govore kako bi moga napraviti transfer karijere i to u Seriju A.

Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka spominje se mogući odlazak Dušana Tadića iz redova Ajaxa.

Novinar Nico Schira prenosi kako je za njegove usluge zainteresovana Roma koju s klupe predvodi Jose Mourinho.

[twitter]https://twitter.com/CasaDoEsporteOF/status/1620182183054032913?s=20&t=ACLalQCmshTsHT5-st-LdA[/twitter]

On ima ugovor s Ajaxom do kraja iduće sezone, a Roma bi navodno posegnula za njegovim angažovanjem ukoliko Zaniolo napusti Rim.

Njegova želja je odlazak u Milan, no Roma trenutno pregovara s Bournemouthom i Leedsom, gdje ovaj fudbaler baš i ne želi otići.

Oglasi

Bilo kako bilo, Tadić bi na Olimpico mogao doći kao njegova zamjena. Njegova vrijednost prema Transfermarktu iznosi sedam miliona eura, a vidjet ćemo koliko će Ajax tražiti za njegove usluge.

Roma je navodno već dogovorila lične uslove sa srbijanskim ofanzivcem. U pitanju je ugovor na dvije i po godine, no upravo Ajax može predstavljati problem.

Naravno, riječ je u vremenu koje preostaje Ajaxu da nađe adekvatnu zamjenu za njega. Podsjetimo, prijelazni rok se završava danas.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni ofanzivac član je Ajaxa od 2018. godine kada je stigao iz Southamptona, a prije toga igrao je za Twente, Groningen i Vojvodinu u kojoj je i ponikao.

Ove je sezone na 26 nastupa postigao pet pogodaka i tome dodao 12 asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti