Tadić odbio Barcelonu radi svog "kluba iz snova"

Sjajni srbijanski ofanzivac

Tadić odbio Barcelonu radi svog "kluba iz snova"

A. Čaušević

Dušan Tadić je jedan od rijetkih fudbalera u historiji kojem je ugledni L'Equipe dodijelio desetku. Bilo je to prije dvije godine protiv Real Madrida. 

Tadić već treću sezonu nosi dres Ajaxa i pruža briljantne partije. U razgovoru za nizozemske medije je otkrio kako je odbio Barcelonu.

"Bila je prilik prošlog ljeta, ali sam je odbio. To je najbolja odluka koju sam donio u životu. To je doći u Ajax i ostati ovdje", kazao je Tadić.

"Ovo je oduvijek bio klub mojih snova, zbog filozofije, velikih igrača koji su ovdje igrali, prošlosti i navijača", dodao je 32-godišnjak.

"Ajax je najljepši klub i jedna od najboljih ekipa u Evropi. Ako napredujemo u malim detaljima, možemo napraviti razliku i na kontinentalnom nivou."

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Tadić je karijeru počeo u Vojvodini, ranije je igrao u Nizozemskoj za Groningen i Twente, a fudbalski putevi su ga u Amsterdam doveli nakon sjajnih igara u Southamptonu.

Od svog dolaska u Ajax uspio je osvojiti dvije titule prvaka Nizozemske i dva nacionalna Kupa. U ovoj sezoni je na učinku od 22 gola i 26 asistencija u svim takmičenjima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
E sve nekakvi veliki fudbaleri koji su kao odbacili Barcelolonu,Real,Bajern i ostale velikane.Prije ce biti da su imali zelju ali nisu kvalitet za te velile klubove.
9 7
Ante G.
Zato je Pjanke pokazao kako se donose odluke... Kada zove Barselona, to se ne odbija.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi