Tadić potpisao za Fenerbahče i odmah "rasplakao" jednog saigrača: "Merhaba..."

Veliko pojačanje za turski klub

Tadić potpisao za Fenerbahče i odmah "rasplakao" jednog saigrača: "Merhaba..."

Endin Čaušević

Fenerbahče ovog ljeta radi fantastičan posao što se tiče novih pojačanja jer je nakon Edina Džeke turski velika doveo još jedno zvučno ime, a u pitanju je srbijanski reprezentativac Dušan Tadić. Njegov transfer je ozvaničen, no jedan detalj s potpisa ugovora se jednom njegovom novom saigraču baš i neće svidjeti.

Tadić je iznenadio fudbalsku javnost odlukom da napusti Ajax i nedavno je zatražio sporazumni raskid saradnje s klubom iz Amsterdama, a oni su mu izašli u susret.

Srbijanski veznjak ostavio je dubok trag u Ajaxu, no odlučio je da je vrijeme za nove izazove. Stigao je poziv iz Istanbula koji Tadić nije mogao da odbije i večeras je zvanično predstavljen kao novi igrač Fenerbahčea.

Ovaj 34-godišnjak priključio se Džeki i društvu, te je s turskim velikanom potpisao ugovor na dvije sezone.

Tadić će sigurno biti veliko pojačanje za Fener u poduhvatu da ovaj klub nakon devet godina čekanja ponovo osvoji titulu prvaka Turske.

Oglasi

Srbijanski veznjak predstavljen je na stadionu Fenera, a jedan detalj je u centru pažnje. Naime, Tadiću je pripao dres s brojem deset kojeg je donedavno nosio Arda Guler, no taj detalj će sigurno rastužiti jednog njegovog novog saigrača.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, igranje nogometa, igranje nogometa i tekst "100 halley 10 TADIĆ"

U pitanu je poljski veznjak Sebastian Szymanski koji je također pojačao Fener ovog ljeta i tražio je "desetku", ali su ga iz kluba odbili što ga je kako pišu turski mediji itekako razočaralo.

Već tada su čelnici kluba smatrali da taj broj treba da ide nekoj većoj zvijezdi, a kada je Tadić pristao da potpiše ugovor više nije bilo dileme ko će biti Fenerova nova "desetka".

Također, Tadić je i za navijače Fenera u videu imao posebnu poruku i pokazao je da mu neće biti problem savladati turski jezik.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, ovaj 34-godišnjak ponikao je u dresu Vojvodine, a u karijeri je još igrao za Groningen, Twente, Southampton i Ajax.

Tadić je u dresu reprezentacije Srbije upisao 98 nastupa i zabio je 21 pogodak. Očekuje se da on i Džeko vrate Fener na tron u Turskoj, a da li će to uspjeti ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

Skender
Pola Srbije je turskog ili bosnjackog porijekla samo su se nasilno pokrstili, da bi tamo opstali (vecin aih je izasla iz te zemlje u 19. st.)
2 0
Malac
Pa on ijeste Turcin
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi