Govorili su da se "veteran" Džeko pored njega neće naigrati, a sada svi znaju ko je gazda u timu!

Na izlaznim vratima Fenerbahčea

Govorili su da se "veteran" Džeko pored njega neće naigrati, a sada svi znaju ko je gazda u timu!

E. Čaušević

Edin Džeko jučer je u pripremnoj utakmici postigao debitantski pogodak u dresu Fenerbahčea gdje je bh. napadač dočekan na odličan način iako se špekulisalo da se pored jake konkurencije baš i neće naigrati. Međutim, jasno je za koga čelnici i trener Fenera znaju da će biti lider u novoj sezoni.

Turski mediji su nakon što je Džeko potpisao dvogodišnji ugovor s Fenerbahčeom špekulisali da neće biti prvi izbor u napadu ovog tima jer već ima 37 godina, te da će Michy Batshuayi imato prednost ispred Dijamanta.

Batshuayi je u Fenerbahče stigao prošlog ljeta iz Chelseaja za oko četiri miliona eura i ima ugovor na još godinu dana, te su u Turskoj smatrali da će on biti prvi izbor u napadu kluba iz Istanbula i u idućoj sezoni.

Međutim, Džeko je već na startu priprema pokazao da je pravi lider zbog čega je čak odmah dobio kapitensku traku što najbolje pokazuje kakav utisak je iskusni bh. napadač ostavio na samom startu.

Očito je i Batshuayi shvatio da on baš i nema tako sigurno mjesto u početnoj postavi i da je izglednija opcija da on Džeki "grije klupu" nego obratno zbog čega je razgovarao s čelnicima Fenera.

Oglasi

Mediji u Turskoj pišu da je Belgijanac održao razgovor kako bi se raspitao oko svog statusa u ekipi, te da su mu navodno čelnici Fenerbahčea jasno poručili da je trenutno Džeko prvi izbor trenera Ismaila Kartala.

Ovaj 29-godišnjak ne želi biti rezerva u novoj sezoni i zatražio je odlazak, a čini se da se već zna i u kojem klubu će Batshuayi nastaviti karijeru.

Najveći interes pokazao je francuski Lens koji je već u kontaktu s Fenerom, a i Belgijanac nema ništa protiv da u dresu ovog kluba nastavi karijeru.

[related]https://twitter.com/_BeFootball/status/1680575893847064576[/related]

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Očekuje se da će već u narednim danima biti sve riješeno i Batshuayi bi trebao s Lensom da potpiše dvogodišnji ugovor, dok će i Fener dobiti određenu sumu novca za obeštećenje.

U prošloj sezoni Belgijanac je u dresu Fenerbahčea odigrao ukupno 32 meča i zabio je čak 20 golova. No, dolaskom Džeke to mu nije bila garancija da će i dalje biti prvi napadač što se Batshuayiju očito nije svidjelo.

Top Komentari

Kugla
Ovi u Feneru polovinom sezone ce skontati da su glupi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi