Tadić doživio poniženje nakon provokacija: "Nisam to zaslužio..."

Na gostovanju kod Groningena

Tadić doživio poniženje nakon provokacija: "Nisam to zaslužio..."

Admin Čaušević

Ajax je nastavio pohod ka tituli prvaka Nizozemske nakon što je na neugodnom gostovanju s 1:3 pobijedio Groningen. 

Drugi gol za Kopljanike je zabio Dušan Tadić koji je uspješno realizovao penal duboko u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.

Srbijanski reprezentativac je nakon što je lopta završila u mreži rukom gestikulirao navijačima Groningena da ušute.

Za tu provokaciju doživio je pravo poniženje pošto ga je neko iz publike pogodio plastičnom čašom piva direktno u glavu.

Inače, tokom cijele utakmice domaći navijači nisu imali milosti prema Tadiću pošto su mu zviždali na svaki kontakt s loptom.

[twitter]https://twitter.com/hollandaligleri/status/1510277261609549828[/twitter]

Poslije susreta sjajni veznjak se požalio da nije zaslužio takav tretman kakav je imao kazavši kako je Groningen zaradio odličan novac na njegovom transferu.

"Ajax je moj klub iz snova, ali, Groningen i Twente, moji nekadašnji klubovi, bit će u mom srcu uvijek. Nikada ne slavim golove koje dam Groningenu, nisam to radio ni kada sam igrao za Twente, a niti sada", rekao je Tadić

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Nisam zaslužio ovakav tretman, Gronigen je zaradio na meni, ljudi su me voljeli dok sam igrao tamo, tad su ostvareni najbolji rezultati u klupskoj historiji Zato sam jako razočaran, bilo je to vrlo ružno s njihove strane."

Tadić je dres Groningena nosio od 2010. do 2012. godine kada je prešao u Twente za 5.5 miliona eura. 

Top Komentari

DamirT
Kaze ne slavim golove protiv Groningena,a sad navijacima pokazuje da usute,i jos skace kad je dao gol
5 1
axel42
Pa nek su te pogodili, šta ih imaš provocirati.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi