Osramoćen kao nikad: Tadić nije imao srca prema Turskoj, u nedjelju mu je servirana osveta

Scena prije utakmice Ajax - Feyenoord

Osramoćen kao nikad: Tadić nije imao srca prema Turskoj, u nedjelju mu je servirana osveta

A. Čaušević

Iskusni Dušan Tadić doživio je pravu sramotu uoči početka najvećeg derbija nizozemskog fudbala između Ajaxa - Feyenoorda i to sve zbog odluke donešene prije nekoliko sedmica. 

U vrlo zanimljivom De Klassiekeru Feyenoord je poslije preokreta pobijedio sa 2:3 te tako u direktnom duelu za prvo mjesto trasirao put ka tituli poslije šest godina čekanja.

Scena o kojoj se najviše priča viđena je prije prvog zvižduka, tačnije prilikom biranja strana i lopte. U glavnim ulogama su bili kapiteni Dušan Tadić sa jedne te Orkun Kokcu sa druge strane.

Nakon što je snažni zemljotres početkom februara pogodio Tursku i Siriju u Nizozemskoj je pokrenuta posebna kampanja na inicijativu Wesleya Sneijdera.

Sneijder je tražio od FS Nizozemske da kapiteni klubova iz Eredivisie igraju sa posebno dizajniranim kapitenskim trakama u znak podrške svim žrtvama Turske i Sirije.

Oglasi

Ipak, Tadić je odbio taj prijedlo i bio je praktično jedini kapiten članova holandskog najjačeg ranga koji nije nosio traku sa podrškom Siriji i Turskoj.

Kapiten Feyenoorda Orkun Kokce nije zaboravio taj Tadićev potez te je srbijanskom veznjaku servirao osvetu pred start meča sa Ajaxom.

Naime, Kokcu se ponašao kao da Tadić ne postoji. Niti je Srbinu pružio ruku niti ga je pogledao u oči. Jednostavno bio je totalno ravnodušan.

Kada je vidio šta se dešava i da neće biti rukovanja sa Turčinom, Tadić je otišao, dok je Kokce razgovarao sa sudijama.

Inače, postoji teorija prema kojoj je Tadić zapravo žrtva Ajaxove politike jer je navodno klub taj koji je odlučio da se ne nosi drugačija kapitenska traka.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Bilo kako bilo, činjenicu da Tadić nije nosio traku kao znak solidarnosti sa Turcima i Sirijcima turski fudbaleri u Holandiji nisu zaboravili, a prvi koji mu se osvetio bio je Kokcu.

Top Komentari

StarMoVe
Za islamofobiju su krivi isključivo katolici, jevreji i pravoslavci. Oni su najgori tj. Cifuti bolje reć. Muslimani su najbolji narod a Islam najcistija vjera!!
10 7
FRLegioen
Ajax-ovci sami sebe zovu Joden,podrzavaju Izrael.Feyenoord -ovi "zohari" Palestinu...Titula konacno dolazi u Rotterdam
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi