Sneijder sa čašom piva i grickalama ispred sebe ponizio kapitena Srbije: "To je pod broj 1"

Legendarni Nizozemac

Sneijder sa čašom piva i grickalama ispred sebe ponizio kapitena Srbije: "To je pod broj 1"

A. Čaušević

I dok su neki igrači sa 38 godina u vrhunskoj formi, legendarni Wesley Sneijder je već neko vrijeme u penziji i dalje prati šta se dešava u svijetu fudbala.

Sneijder obično govori bez dlake na jeziku. Tako je bilo i u petak navečer kada je gostovao u jednoj emisiji u Nizozemskoj.

Legendarni veznjak posebnu pažnju obratio je na dešavanja u Ajaxu koji je daleko od vrha Eredivisije i osvajanje titule je samo pusti san.

Upitan šta bi uradio da promijeni stavi u Ajaxu Sneijder je bez razmišljanja poručio da bi prvo otjerao Dušana Tadića koji je kapiten Kopljanika, ali i reprezentacije Srbije.

[twitter]https://twitter.com/TranquiiIIIo/status/1581032653209206784[/twitter]

"Prvo treba otjerati Tadića. To je pod broj 1", direktno je poručio nekadašnji igrač Real Madrida i Intera te nastavio:

Oglasi

"Zatim, treba u jednom smjeru dati kartu Calvinu Basseyu i da se vrati tamo odakle je došao, a nakon toga vratiti ekipi samopouzdanje".

Tadić je dugo godina bio nositelj igre Ajaxa, ali u posljednje vrijeme je totalno van forme, dok je Bassey stigao ljeto iz Rangersa za 23 miliona, ali se pokazao kao promašaj.

Kap koja je prelila čašu je bio Ajaxaov remi protiv slabašnog Volendama tokom sedmice, pa je sada velikan iz Amsterdama sa 34 boda na -17 u odnosu na vodeći Feyenoord.

Sneijder je otkrio kao je ponovo počeo sarađivati sa Mohamedom Ihattarenom nakon što su nedavno raskinuli svoj odnos.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Bivši veznjak je za talenta nizozemskog fudbala poručio da je odlučan da se vrati fudbalu te da će ga pokušati oživiti u Juventusu čiji je i član.

"Zna da je pogriješio, to je i sebi priznao. Sada želi da eksplodira", poruči je Sneijder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi