Sneijder otkrio veliku sramotu: Tadić jedini nije nosio kapitensku traku za narod u Turskoj i Siriji

Ajax i Tadić na žestokom udaru kritika

Sneijder otkrio veliku sramotu: Tadić jedini nije nosio kapitensku traku za narod u Turskoj i Siriji

E. Čaušević

Srbijanski reprezentativac Dušan Tadić našao se na velikom udaru javnosti nakon što je sinoć Wesley Sneijder izjavio da je on bio jedini koji za vikend nije nosio kapitensku traku koja je pokazivala pomoć narodu u Turskoj i Sriji koji prolaze kroz veoma težak period zbog razornih zemljotresa koji su ih zatresli.

Razorni zemljotresi na jugoistoku Turske i sjeveru Sirije desili su se prošlog ponedjeljka i nažalost broj mrtvih već je prešao 40.000 što samo dovoljno govori o katastrofi koja je zadesila ove dvije zemlje.

Mnoge svjetske države poslale su bez razmišljanja pomoć Turskoj i Siriji u vidu spasilačkih timova, ali i humanitarne pomoći koja je itekako potrebna onima koji su preko noći ostali bez svojih domova.

Također, i mnogi klubovi su se uključili u akciju pružanja podrške i pomoći, te prikupljanju novca koji će biti iskorišten za humanitarnu pomoć tim zemljama.

Tako su čelnici Fudbalskoj saveza u Nizozemskoj odlučili da će proteklog vikenda kapiteni klubova u toj zemlji na svojim mečevima nositi posebne kapitenske trake u znak podrške narodima u Turskoj i Siriji.

Međutim, ni takva jedna humanitarna gesta nije mogla proći bez skandala. Naime, u centru pažnje našao se nekadašnji reprezentativac Nizozemske, Wesley Sneijder, koji je gostovao u jednoj emisiji posvećenoj Ligi prvaka.

Oglasi

Sneijder je svojevremeno nosio dres Galatasarayja i sigurno je vezan za Tursku, te ne krije koliko ga je pogodila tragedija koja je zadesila tu zemlju, ali i Siriju.

Bivši veznjak Intera iznenadio je sve u studiju kada je stavio na stol kapitensku traku koju su kapiteni nizozemskih klubova nosili za vikend, ali je sve šokirao kada je otkrio da je Dušan Tadić bio jedini koji ju nije imao na ruci.

Ajax je u nedjelju na svom terenu igrao protiv Waalwijka i slavio je sa 3:1, a ispostavilo se da je Tadić bio jedini kapiten od svih nizozemskih klubova koji nije nosio kapitensku traku posvećenu narodu Turske i Sirije.

"Svi kapiteni u našoj najjačoj ligi ovog vikenda nosili su ovu kapitensku traku posvećenu narodu u Turskoj i Sriji. Svi osim Dušana Tadića iz Ajaxa jer oni to nisu htjeli da urade", rekao je sinoć Sneijder.

Oglasi

Nakon toga Tadić je na Twitteru dobio žestoke kritike javnosti u Turskoj koja ne može da vjeruje da je odbio da nosi kapitensku traku na kojoj je jednostavno pisalo "Pray for Turkiye and Syria". Međutim, čini se da on nije bio taj koji je donio takvu odluku.

Naime, pojedini nizozemski mediji objavili su da se Tadić nije mnogo pitao oko te kapitenske trake, te da je ustvari Ajax odbio da njihov kapiten nosi takvu traku oko ruke na meču koji se igrao u Amsterdamu u nedjelju.

Kapiteni svih ostalih klubova u Nizozemskoj bez problema su pristali da nose kapitensku traku koja je pored poruke imala i nacrtano srce.

Tadić se sinoć oglasio i na Twitteru kako bi očito jasno dao do znanja svima da on nije bio taj koji je odbio nositi kapitensku traku i da je to odluka kluba. Naime, on je objavio na Twitteru poruku podrške Turskoj i Siriji.

"Zemljotresi u Turskoj i Siriji su me duboko šokirali. Moje misli su uz ljude koji su izgubili svoje voljene u ovoj tragediji i uz sve koji su pogođeni na bilo koji način", napisao je srbijanski reprezentativac na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ipak, treba istaći da su igrači Ajaxa pred ovaj meč nosili majice na kojima je pisalo "Giro 555" što je broj za doniranje novca narodnu u Turskoj i Siriji.

Top Komentari

atomskimrav
Ajax je čifutski klub i tu je sva poenta.
1 2
Guber
Jude nisu htjeli
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti